V-drive fusipaʻu: taʻavale faatuatuaina o iunite ma meafaigaluega

V-drive fusipaʻu: taʻavale faatuatuaina o iunite ma meafaigaluega

remen_privodnoj_klinovoj_6

O ta'avale e fa'avae i luga o fusi V pa'u e fa'aaogaina lautele e fa'aulu ai iunite afi ma fa'asalalauina o masini eseese.Faitau mea uma e uiga i le V-belts, o latou ituaiga o loʻo i ai nei, mamanu foliga ma uiga, faʻapea foʻi ma le filifiliga saʻo ma le suia o fusi i le tusiga.

Fa'amoemoega ma galuega a V-belts

O le V-belt (pepa fusipa'u, fusi ta'avale) o se ie pa'u e leai se gataaga (ta'avale i totonu o se mama) fusipa'u o le trapezoidal (V-foliga) fa'alava fa'alava, ua mamanuina e fa'asolo atu ai torque mai le crankshaft o le fale eletise i iunite fa'apipi'i. , faʻapea foʻi i le va o iunite eseese o auala, masini faʻatoʻaga, masini masini, fale gaosi oloa ma isi mea faʻapipiʻi.

O le taʻavale fusipaʻu, e iloa e le tagata mo le sili atu ma le lua afe tausaga, e tele ni faʻafitauli, o le tele o faʻafitauli e mafua mai i le paʻu ma le faʻaleagaina o masini i lalo o le maualuga o uta.I se tulaga tele, o nei faafitauli e foia i fusi ma se faʻamatalaga faʻapitoa - V-foliga (trapezoidal).

V-belts e iai le tele o faʻaoga:

● I totonu o fale eletise o taavale ma isi meafaigaluega mo le faʻaliliuina o le taamilosaga mai le crankshaft i masini eseese - o se ili, se afi afi, se pamu eletise ma isi;
● I felauaiga ma ta'avale a le tagata lava ia ma auala savali, fa'ato'aga ma mea fa'apitoa;
● I faʻasalalauga ma faʻauluina o masini faʻaoga, masini masini ma isi masini.

O fusi e oʻo i le mamafa ma le faʻaleagaina i le taimi o le taotoga, lea e faʻaitiitia ai le faʻatuatuaina o le V-belt transmission pe faʻamalo atoatoa.Ina ia faia le filifiliga saʻo o se fusipaʻu fou, e tatau ona e malamalama i ituaiga o loʻo i ai nei oloa, o latou mamanu ma uiga.

Faamolemole ia matau: i aso nei o loʻo i ai V-belts ma V-ribbed (multi-strand) fusipaʻu e eseese mamanu.O lenei tala o lo'o fa'amatalaina na'o V-belts masani.

remen_privodnoj_klinovoj_3

V-beltsV-fusiu

Ituaiga o taavale V-belts

E lua ituaiga autu o V-belts:

  • fusipa'u ta'avale lamolemole (masani po'o le AV);
  • Fu'u ta'avale taimi (AVX).

O le fusipaʻu lamolemole o se mama tapuni o le trapezoidal cross-section ma se lamolemole galue i luga o le umi atoa.I luga o le galuega o le (vati) fusipaʻu taimi, e faʻaogaina nifo o faʻamatalaga eseese, lea e faʻateleina ai le fusipaʻu ma fesoasoani i le faʻalauteleina o le ola o le oloa atoa.

E maua fusipa'u lamolemole i ni fa'aliliuga se lua:

  • Faʻataunuʻuina I - vaega vaapiapi, o le fua faatatau o le lautele lautele i le maualuga o se fusipaʻu o loʻo taoto i le va o le 1.3-1.4;
  • Faʻatinoga II - vaega masani, o le fua faatatau o le lautele lautele i le maualuga o se fusipaʻu o loʻo taoto i le va o le 1.6-1.8.

O fusi lamolemole e mafai ona i ai le lautele o le mamanu o le 8.5, 11, 14 mm (vaiti vaega), 12.5, 14, 16, 19 ma le 21 mm (vaega masani).E tatau ona faʻaalia o le lautele o le mamanu o loʻo fuaina i lalo o le lautele lautele o le fusipaʻu, o lea o le maualuga o loʻo i luga e fetaui ma le lautele o le lautele lautele o le 10, 13, 17 mm ma le 15, 17, 19, 22, 25 mm, taitasi.

O fusi ta'avale mo masini fa'ato'aga, masini masini ma fa'apipi'i fa'apipi'i 'ese'ese o lo'o iai le fa'alauteleina o lapo'a fa'avae, e o'o atu i le 40 mm.O fusi ta'avale mo fale eletise o masini ta'avale e maua i le tolu lapopo'a - AV 10, AV 13 ma AV 17.

remen_privodnoj_klinovoj_1

Fusi V-pepa

remen_privodnoj_klinovoj_2

V-belt felauaiga

E na'o le Ituaiga I (vati vaapiapi) e maua ai fusi taimi, ae o nifo e mafai ona tolu ituaiga:

● Filifiliga 1 - nifo ga'o (sinusoidal) e tutusa le laina o le nifo ma le va o nifo;
● Filifiliga 2 - faʻatasi ai ma se nifo mafolafola ma se radius interdental mamao;
● Filifiliga 3 - fa'atasi ai ma se radius (li'o) nifo ma se mamao fa'atasi.

E na'o le lua lapo'a e maua ai fusipa'u taimi - AVX 10 ma le AVX 13, o lapopo'a ta'itasi o lo'o avanoa ma suiga uma o nifo e tolu (o lea e ono ituaiga autu o fusipa'u).

V-belts o ituaiga uma o loʻo gaosia i le tele o faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma meatotino o le faʻapipiʻiina o le eletise eletise ma sone o le tau o galuega.

E tusa ai ma meatotino o le faʻaputuina o le eletise eletise, o fusi e:

● masani;
● Antistatic - faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le gafatia e faʻaputu ai le tau.

E tusa ai ma sone tau, fusi e:

● Mo nofoaga o loʻo iai le tau vevela (ma faʻaogaina le vevela mai le -30 ° C i le + 60 ° C);
● Mo vaega o loʻo iai le tau malulu (faʻapea foʻi ma le vevela faʻaogaina mai le -30 ° C i le + 60 ° C);
● Mo vaega o loʻo i ai se tau malulu (faʻatasi ai ma le vevela o loʻo galue mai -60 ° C i le + 40 ° C).

O le faʻavasegaina, uiga ma le faʻapalepale o V-belts o ituaiga eseese e faʻatulafonoina e tulaga faʻapitonuʻu ma faʻavaomalo, e aofia ai GOST 5813-2015, GOST R ISO 2790-2017, GOST 1284.1-89, GOST R 53841-2010 ma pepa faʻatatau.


Taimi meli: Iul-10-2023