UAZ kingpin: o se tasi o faavae o le taulimaina ma le faʻaogaina o se SUV

shkvoren_uaz_1

I le axle pito i luma o taavale UAZ uma-uili o loʻo i ai faʻapotopotoga pivot faʻatasi ai ma soʻoga CV, lea e mafai ai ona faʻafeiloaʻi le uila i uili e tusa lava pe liliu.E taua tele le sao o Kingpins i lenei iunite - faitau mea uma e uiga i nei vaega, o latou faamoemoega, ituaiga, mamanu ma faʻagaioiga i lenei tusiga.

 

O le a le UAZ kingpin, lona faʻamoemoe ma galuega

O le kingpin o se tootoo e fausia ai le sooga faʻapipiʻi o le foeuli (faʻapipiʻi ma le uili uili) ma le polo soʻotaga o le foeuli (SHOPK, i totonu o le lagolago o loʻo i ai se faʻamau o le saoasaoa angular tutusa, CV sooga) i luma. axle o taavale UAZ uma uili.Kingpins o vaega ia o le pivot mechanism e maua ai le malosi e fa'afefe ai uili fa'ata'ita'i e aunoa ma le motusia o le tafega.

UAZ kingpins ei ai galuega tauave nei:

• Fai e pei o ni to'i e mafai ona sasau ai le limauliuli;
• Fa'atino e fai ma vaega fa'afeso'ota'i e tu'ufa'atasia ai le so'oga polo ma le fa'auli fo'i i se iunite e tasi;
• Fa'atino e pei o vaega e ave ai uta e maua ai le fa'atumauina talafeagai o le fa'apotopotoga pivot, ma va'aia fo'i taimi o malosiaga e tula'i mai i le taimi o le fegasoloa'i o le ta'avale mai le pusi (ma o ia, i le isi itu, mai le uili) ma tu'uina atu i latou. o le axle beam.

UAZ kingpins, e ui lava i la latou mamanu faigofie, o loʻo i ai se sao taua i le faʻaogaina o le axle pito i luma o le SUV, ma o le mea lea o le taavale atoa.

 

Ituaiga o UAZ kingpins

I se tulaga lautele, o le kingpin o se tootoo puʻupuʻu o le tasi foliga poʻo le isi, lea e faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le pusi faʻataʻitaʻiga ma le pito i luga, ma le pito i lalo o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le tino o le sooga polo.Ina ia faʻafesoʻotaʻi le pusi faʻataʻitaʻi ma le SHOPK, e lua kingpins e faʻaaogaina - luga ma lalo, fa kingpins faʻapipiʻi i luga o le alalaupapa atoa, taʻitasi.

I le aluga o tausaga, e tolu ituaiga autu o kingpins na faʻapipiʻiina i luma o axles o taavale UAZ:

• Fa'a-T fa'aa'oa'o fa'ailoga tupu (fa'ata'amilo i le lima 'apamemea);
• Kingpins tu'ufa'atasi ma se polo (fa'asolo i luga o le polo);
• Fa'amau fa'amau fa'amau (fa'asolo i luga o se fa'amau fa'amau);
• Kingpins cylindrical-conical ma le lagolago lapotopoto (faatasi ai ma le taamilosaga i totonu o se laina apamemea lapotopoto).

T-foliga cylindrical kingpins o se fofo masani lea na faʻapipiʻiina i luga o faʻataʻitaʻiga muamua o taʻavale UAZ faʻatasi ai ma axles o le ituaiga "Timken" (faʻatasi ai ma se atigi pusa e mafai ona aveese).O kingpins tuʻufaʻatasia ma se polo ma se faʻataʻitaʻiga o se fofo faʻaonaponei, o nei vaega o loʻo tuʻuina i luga o axles taʻavale o le ituaiga "Timken" nai lo kingpins masani, latou te tutusa fua.Kingpins faatasi ai ma le lagolago lapotopoto na amata ona faʻapipiʻiina i luga o faʻataʻitaʻiga fou o taavale UAZ ma axles o le ituaiga "Spicer" - UAZ-31519, 315195 ("Hunter"), 3160, 3163 ("Patriot") ma a latou suiga.

Kingpins o ituaiga eseese e iai se eseesega tele o mamanu.

shkvoren_uaz_2

Fuafuaga ma mataupu faavae o le faagaoioiga o T-foliga cylindrical kingpins

shkvoren_uaz_3

O sea kingpin o se vaega i foliga o cylinders e lua o diameters eseese, vaneina mai se mea faigaluega e tasi.I le pito i luga (lautele) vaega, i lona totonugalemu, ua vaneina se ala filo mo le faʻapipiʻiina o se suauu.E lata ane, faatasi ai ma le fefiloi mai le ogatotonu, o se alavai laʻititi laʻititi ma puipui lamolemole e viliina mo le faʻapipiʻiina o se pine loka.I luga o le itu pito i lalo o le vaega pito i lalo (vaapiapi), o loʻo tuʻuina atu ai se avanoa faʻapitoa mo le tufatufaina o le lubricant.E le gata i lea, e mafai ona faia se ala faaumiumi i le pivot e lubricate ai le faapotopotoga atoa.

O le kingpin o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le foeuli faʻatasi ma se vaega lautele ma faʻapipiʻi i se uʻamea uʻamea (o loʻo taofia e faʻamau), ma le liliu e taofia e se pine.Faatasi ai ma lona vaega vaapiapi, o le kingpin e faʻapipiʻi i totonu o se lima apamemea oomi i totonu o le tino sooga polo.O le lima e fa'avasegaina i se auala e mafai ai e le kingpin ona taamilo i totonu e aunoa ma le faʻalavelave.O loʻo tuʻuina faʻamau uʻamea i le va o le lautele o le kingpin ma le tino o le polo soʻo, faʻatasi ai ma le fesoasoani o loʻo faʻatinoina ai le faʻaogaina o le pivot mechanism atoa.Ina ia faafaigofie le taamilosaga ma faaitiitia le malosi o le ofuina o vaega, o le kingpins e faʻapipiʻiina i se laʻititi laʻititi.

O le masini e galue i nei kingpins faigofie lava: pe a faia se togafiti, o le foeuli e alu ese mai le tulaga ogatotonu e ala i le bipod, o le kingpins e feliuliuai ma o latou vaega vaapiapi i pusi e oomi i totonu o le tino sooga polo.Pe a liliu, o le gaʻo mai le kingpin channel e ulu atu i le malologa i lona pito i lalo, lea e tufatufa atu i le avanoa i le va o le kingpin ma le lima - o lenei mea e faʻaitiitia ai le feteʻenaʻi ma faʻaitiitia ai le malosi o le ofuina o vaega.

Le mamanu ma le faʻaogaina o kingpins i luga o le polo

O lea ituaiga o kingpin e aofia ai vaega e tolu: o le pito i luga, oomi i totonu o le tino o le pusi, o le pito i lalo, oomi i totonu o le tino o le SHOP, ma se polo uʻamea i le va o latou.O le polo e tu'u i totonu o pu o le hemispherical, vaneina i pito pito o afa kingpin.Ina ia lubricate le polo, e faia ai ala axial i afa o le kingpin, ma se ala filo mo le gaʻo faʻapipiʻi tuʻuina atu i le pito i luga o le kingpin.

O le faʻapipiʻiina o kingpins i polo e ese mai le faʻapipiʻiina o se kingpin masani naʻo le afa pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino o le polo soʻo, o lea e leai se lima apamemea.

O le pivot mechanism e galue i vaega o lenei ituaiga faigofie: pe a faʻafefe le uili, o le vaega pito i luga o le kingpin e taʻavale i luga o le polo, ma o le polo lava ia e taamilo e faʻatatau i afa o le kingpin.Ole mea lea e fa'amautinoa ai le fa'aitiitiga o malosi fa'afefe ma le fa'aitiitia o le malosi ole ofuina o vaega e fa'atatau i se kingpin masani.

shkvoren_uaz_4

Le mamanu ma le mataupu faavae o le faagaoioiga o le kingpins i luga o le bearings

shkvoren_uaz_5

I le faʻatulagaina, o le kingpin ma se faʻamaufaʻailoga e sili ona faigata, e aofia ai vaega e tolu: o le afa pito i lalo, lea e faʻapipiʻi ai le faʻamau faʻapipiʻi (i le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaogaina se mama tuʻu i lalo o le faʻamau), ma faʻapipiʻi le pa puipui. i totonu o le fale fa'atonu.I le afa pito i lalo o loʻo i ai se alavai axial mo le tuʻuina atu o le lubricant, i totonu o le paʻu paʻu o loʻo i ai se auala pito i luga mo le pine ma se ala tutotonu mo le faʻapipiʻiina o le gaʻo.

O le mea moni, o lenei ituaiga o kingpin o se faʻaleleia o le kingpin i luga o le polo, ae o iinei e lua afa e taamilo i luga o le bearings, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o feteʻenaʻiga ma faʻateleina le faʻatuatuaina o le iunite.O le faʻaaogaina o paʻu faʻapipiʻi e maua ai le faʻateleina o le teteʻe i uta axial e tupu i le taimi o le faʻaogaina o le taʻavale.

Fuafuaga ma mataupu faavae o le faagaoioiga o kingpins ma le lagolago spherical UAZ "Hunter" ma le "Patriot"

O nei kingpins e tuʻufaʻatasia le lelei o kingpins masani ma kingpins i luga o se polo, mai le muamua na latou faʻafaigofieina le mamanu, mai le lona lua - faʻaleleia le faʻatinoga ma faʻaitiitia le malosi o feteʻenaʻiga.I le faʻatulagaina, o le kingpin o se tootoo cylindrical-conical ma se ulu hemispherical, vaneina mai se mea faigaluega e tasi.I luga o le vaega vaapiapi o le kingpin, o loʻo tuʻuina atu ai se filo mo le nati, o se auala mo le lubrication e viliina i luga o le axis o le vaega, ma faʻapipiʻi i luga o le ulu mo le tufatufaina atu o le lubricant i luga o luga o luga.

O le kingpin o loʻo faʻapipiʻiina maʻaʻa i totonu o le tino o le taʻavale taʻavale, o se lima faʻapipiʻi e faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina, lea e ulu atu ai le kingpin ma lona vaega conical, ma mai luga e ala i se uʻamea, o le kingpin ma le lima e faʻamauina i se nati.O le vaega spherical o le kingpin o loʻo taoto i luga o se apamemea (i aso nei o loʻo i ai suiga i palasitika palasitika, ae e le faʻatuatuaina), lea, i le isi itu, o loʻo tuʻuina i le lagolago a le tupu i luga o le tino SHOPK.Fetuuna'iga o le tulaga fa'atatau o vaega o le iunite o lo'o fa'atinoina i le fa'aogaina o gaskets tu'u i lalo o le lining kingpin.

shkvoren_uaz_6

O le kingpin o lenei ituaiga e galue e pei ona taʻua i lalo: pe a fuli uili, o kingpins, e fesoʻotaʻi faʻamalosi i le tino o le moto, e taamilo i totonu o laina ma o latou ulu lapotopoto.E le gata i lea, o ia kingpins e sili atu ona latou iloa le eseesega o le moto i luga o le vaalele, lea e mautinoa ai lo latou ola umi ma le faʻamaoni i soʻo se tulaga.

Kingpins o ituaiga uma e vaivai i le aluga o taimi, mo sina taimi e mafai ona totogi lenei ofuina e ala i le faʻamalosia o vaega poʻo le faʻateleina o le numera o gaskets, ae o lenei punaoa e vave ona vaivai ma e manaʻomia le suia o kingpins.Faatasi ai ma le sao ma le taimi e sui ai kingpins, o le taavale e toe maua le mautu i luga o le auala ma e mafai ona faʻagaioia saogalemu e oʻo lava i tulaga faigata.


Taimi meli: Aukuso-24-2023