Ituaiga ta'avale ta'avale.Fa'amoemoega, mamanu ma le lautele o le fa'aoga

jack

O le taʻavale taʻavale o se masini faʻapitoa lea e mafai ai e oe ona faia faʻataʻitaʻiga masani o se loli poʻo se taavale i tulaga e tatau ona faia ai lenei toe faaleleia e aunoa ma le lagolagoina o le taavale i luga o uili, faʻapea foʻi ma le suia saʻo o uili i le nofoaga o le malepelepe pe taofi. .O le faʻaogaina o se jack faʻaonaponei o loʻo i lona gaogao, maualalo le mamafa, faʻamaoni ma faigofie o le tausiga.

O le tele o taimi, e fa'aaoga e ta'avale ta'avale ma loli, ta'avale afi (aemaise a latou 'au feavea'i), 'au'aunaga ta'avale ma pa'u pa'u.

Vaega autu

O le malosi o le uta (fa'ailoa i kilokalama po o tone) o le mamafa aupito maualuga lea o le uta e mafai ona si'i i luga e le 'olo.Ina ia iloa pe talafeagai le jack mo le siiina o lenei taavale, e tatau ona le maualalo lona gafatia nai lo le jack masani po o le itiiti ifo i le 1/2 o le mamafa atoa o le taavale.

O le fa'avae lagolago o le vaega pito i lalo ole so'o.E masani ona tele atu nai lo le vaega pito i luga e tuʻuina atu ai sina mamafa faʻapitoa i luga o le faʻamaufaʻailoga pe a mafai, ma e tuʻuina atu i le "spike" protrusions e puipuia ai le jack mai le see i luga o le tulaga lagolago.

Pickup o se vaega o le jack ua fuafuaina e malolo i totonu o se taavale poʻo se uta sii.I luga o sikulima poʻo fata fata mo faʻataʻitaʻiga tuai o taavale a le aiga, o se tootoo gaugau, i luga o isi, e pei o se tulafono, o se faʻamau faʻamau (sii i luga mulivae).

La'ititi (muamua) maualuga pikiina (Nmin)- o le mamao tu'usa'o la'ititi mai le tulaga lagolago (auala) i le pikiapu i lona tulaga faigaluega maualalo.O le maualuga muamua e tatau ona laʻititi ina ia mafai ai e le jack ona ulufale i le va o le lagolago ma le faʻamalolo poʻo elemene tino.

Maualuluga maualuga maualuga (N.max)- o le mamao tu'usa'o pito sili ona mamao mai le fa'avae lagolago i le pikiina pe a si'i le uta i le maualuga atoa.O le le lava o le tau o le Hmax o le a le fa'atagaina ai le fa'aoga e si'i ai ta'avale po'o ta'avale ta'avale e maualuga le maualuga.I le tulaga o le le lava o le maualuga, e mafai ona faʻaogaina faʻalava spacer.

Tu'u pito maualuga (L.max)- o le fa'agaoioiga tu'usa'o aupito maualuga o le piki'a mai le pito i lalo i le tulaga pito i luga.Afai e le lava le ta'a galue, e le mafai e le jack ona "saeia" le uili mai le auala.

E tele ituaiga o jacks, e fa'avasegaina e tusa ai ma le ituaiga faufale:

1. Siu fao
2.Rack ma pinion jacks
3. Sika vai
4.Pneumatic jacks

1. Siu solo

E lua ituaiga o sikuli ta'avale jacks - telescopic ma rhombic.E ta'uta'ua e tagata ta'avale ta'avale.I le taimi lava e tasi, rhombic jacks, o lona gafatia e eseese mai le 0.5 tone i le 3 tone, e sili ona lauiloa i tagata e ona taavale ma e masani ona aofia ai i le seti o meafaigaluega masani auala.Telescopic jacks ma le gafatia e oʻo atu i le 15 tone e manaʻomia mo taʻavale SUV ma LCV o ituaiga eseese.

O le vaega autu o le sikuila jack o se sikulima ma se ipu faʻapipiʻi uta, faʻauluina e se au.O le matafaioi a elemene e ave ai uta e faia e se tino uʻamea ma se faʻailoga.Faʻalagolago i le itu o le taamilosaga o le 'au, o le sikulima e sii i luga pe faʻaititia le faʻavae piki.O le taofiofia o le uta i le tulaga e manaʻomia e tupu ona o le taofi o le sikulima, lea e mautinoa ai le saogalemu o le galuega.Mo le fegasoloa'i faalava o le uta, e fa'aaogaina se ta'avale i luga o le fa'ata fa'ata'avalevale fa'apipi'iina.E mafai ona o'o atu i le 15 tone le mamafa o le uta o fa'a sikulila.

O faʻamanuiaga autu o sikuli jacks:

● ta'a galue taua ma le maualuga siitia;
● mama mama;
● Tau maualalo.

screw_jack

Siu fao

E fa'atuatuaina le fa'agaoioiga o le sikuila jack.E mafua lenei mea i le mea moni o le uta o loʻo faʻapipiʻiina e se filo trapezoidal, ma pe a siʻitia le uta, o le nati e faʻafefe.E le gata i lea, o le lelei o nei meafaigaluega e aofia ai le malosi ma le mautu, faapea foi ma le mea moni e mafai ona latou galulue e aunoa ma ni tulaga faaopoopo.

2. Fa'a fata ma pinion jacks

O le vaega autu o le fata fata o se u'amea u'amea ave avega ma se ipu lagolago mo le uta.O se vaega taua o le fata jack o le tulaga maualalo o le tulaga si'i.O le pito pito i lalo o le nofoa afi (paw) e iai le tulimanu sa'o mo le siiina o uta ma le pito i lalo ole lagolago.O le uta o loʻo siiina i luga o le nofoaafi o loʻo umia e masini loka.

2.1.Leve

O le fata e fa'alautele e le fa'a'ave'au fa'ato'aga.

2.2.Fai nifo

I ta'avale ta'avale, e sui le leve o le ta'avale i se mea fa'aoga, lea e taamilo i totonu o se atigipusa e fa'aaoga ai le au ta'avale.Ina ia mafai ona faʻamautu le uta i se maualuga ma i le tulaga e manaʻomia, o se tasi o mea faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i se masini loka - o se ratchet ma se "pawl".

rack_jack

Fa'a fata ma pinion jacks

O fata faʻatau ma le gafatia e oʻo atu i le 6 tone o loʻo i ai se atigipusa e tasi, mai le 6 i le 15 tone - lua-laasaga, sili atu i le 15 tone - tolu-tulaga.

O ia jacks e mafai ona faʻaogaina i luga o le laina ma faʻalava, e faigofie ona faʻaoga, faʻaleleia lelei ma o se meafaigaluega lautele mo le siiina ma le faʻapipiʻiina o uta.

3. Sika fa'asuavai

O ta'avale eletise, e pei ona ta'u mai e le igoa, e galue e ala i le fa'amalosia o vai.O elemene autu o le amoina o le tino, o le piston toe faʻaaogaina (plunger) ma le sua galue (masani suauʻu hydraulic).O le fale e mafai ona avea uma ma ta'iala ta'iala mo le piston ma se faatanoa mo le sua galue.O le faʻamalosia mai le au taʻavale e tuʻuina atu e ala i le leve i le pamu lafoai.Pe a agai i luga, o le vai mai le faatanoa e fafaga i totonu o le ana o le pamu, ma pe a oomi, e pamu i totonu o le ana o le cylinder galue, faʻalautele le plunger.O le fa'afeagai o le tafega o le vai e taofia e ala o le suction ma le lafoaia.

Ina ia faʻaititia le uta, e tatalaina le nila tapuni o le alalaupapa alavai, ma faʻamalosi le vai galue mai le ana o le paʻu galue i totonu o le tane.

hydraulic_jack

Sika eletise

O le lelei o le hydraulic jacks e aofia ai:

● maualuga le uta gafatia - mai le 2 i le 200 tone;
● maaa faufale;
● mautu;
● lamolemole;
● laititi;
● malosi itiiti i luga o le au taʻavale;
● maualuga maualuga (75-80%).

O mea le lelei e aofia ai:

● laʻititi laʻititi maualuga i le taamilosaga galue e tasi;
● lavelave o le mamanu;
● e le mafai ona fetuutuunai saʻo le maualuga maualalo;
● E mafai ona fa'atupuina fa'aletonu sili atu na mea nai lo masini si'isi'i masini.O le mea lea, e sili atu ona faigata ona toe faʻaleleia.

E tele ituaiga so'o hydraulic.

3.1.Siki fagu masani

O se tasi o ituaiga sili ona lelei ma faigofie o se tootoo e tasi (poʻo le tasi-plunger) fagu fagu.E masani lava, o ia jacks o se vaega o meafaigaluega masani o loli o vasega eseese, mai taavale faʻatau pisinisi mama i nofoaafi auala tetele, faʻapea foʻi ma meafaigaluega fau auala.E mafai fo'i ona fa'aaogaina lea ta'avale e fai ma vaega eletise mo lomitusi, paipa paipa, tipi paipa, ma isi.

telescopic_jack

Telescopic
jacks

3.2.Sika Telescopic (po'o lua-plunger).

E ese mai le tootoo tasi na o le i ai o se tootoo telescopic.O ia taʻavale e faʻatagaina oe e sii i luga le uta i se maualuga maualuga, pe faʻaititia le maualuga o le pikiina, aʻo faʻatumauina le maualuga maualuga maualuga.

E 2 i le 100 tone pe sili atu fo'i latou te amoina.O le fale e fai ma ta'iala mo le plunger ma se faatanoa mo le sua galue.O le mulivae e si'itia mo ta'avale e mafai ona amoina e o'o atu i le 20 tone o lo'o i le pito i luga o le sikulima fa'avili i totonu o le pa'u.O lenei mea e mafai ai, pe a mana'omia, e ala i le tatalaina o le sikulima, e fa'ateleina ai le maualuga muamua o le jack.

O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o le hydraulic jacks, lea e faʻaogaina ai se afi eletise e fesoʻotaʻi ma le fesoʻotaʻiga i luga o le taʻavale a le taʻavale, poʻo se pneumatic drive, e faʻaaogaina e faʻaulu ai le pamu.

Pe a filifilia se fagu fagu eletise, e tatau ona amanaia e le gata i lona gafatia, ae faʻapea foʻi le pikiina ma le maualuga o le siiina, talu ai o le taʻavale galue ma lava le gafatia e mafai ona le lava e sii ai le taavale.

E mana'omia e ta'avale eletise le mata'ituina o le maualuga o le sua, tulaga ma le mau o fa'amaufa'ailoga suau'u.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina soo o ia jacks, e fautuaina e aua neʻi faʻamalosi le masini loka i le pito i le taimi o le teuina.O la latou galuega e mafai na'o se tulaga sa'o ma na'o (pei o so'o se hydraulic jacks) mo le si'itia, ae le mo se taimi umi o le uuina o le uta.

3.3.Ta'avale ta'avale

O ta'avale ta'avale o se tino maualalo i luga o uili, lea e si'itia ai se leve ma se mulivae e si'i ai e se fa'ato'aga vai.O le faʻaogaina o le galuega e faʻafaigofieina e ala i luga o tulaga e mafai ona aveese e suia ai le maualuga o le pikiina ma le siiina.E le tatau ona galo e manaʻomia se mea mafolafola ma malo e galue ai ma se taʻavale taʻavale.O le mea lea, o lenei ituaiga o jacks, e pei o se tulafono, e faʻaaogaina i auaunaga taʻavale ma faleoloa paʻu.Ole mea e sili ona taatele o jacks e mafai ona ave le 2 i le 5 tone.

 

4. Sika pneumatic

rolling_jack

Ta'avale ta'avale

pneumatic_jack

Sika pneumatic

E taua tele ta'avale pneumatic i le tulaga o se va itiiti i le va o le lagolago ma le uta, faʻatasi ai ma ni gaioiga laiti, faʻapipiʻi saʻo, pe a fai o galuega e tatau ona faia i luga o eleele gaogao, le tutusa poʻo le taufusi.

O le pneumatic jack o se fa'afu pa'u pa'epa'e mafolafola faia i se ie fa'amalosia fa'apitoa, lea e fa'atupula'ia le maualuga pe a tu'uina atu i ai le ea fa'amalosi (kesa).

O le gafatia o le faʻaogaina o le pneumatic jack e faʻamoemoeina i le mamafa o le galue i le taʻavale pneumatic.E tele lapopo'a lapopo'a ma 'ese'ese le gafatia o uta, e masani lava 3 - 4 - 5 tone.

O le mea sili ona le lelei o pneumatic jacks o lo latou tau maualuga.E aʻafia i le lavelave vavalalata o le mamanu, e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le faʻamaufaʻailogaina o soʻotaga, o tekinolosi taugata mo le gaosiga o atigi faʻamaufaʻailogaina ma, mulimuli ane, vaega laiti o fale gaosi oloa.

O uiga taua pe a filifilia se jack:

1.O le gafatia o le mamafa o le mamafa aupito maualuga o le avega e tatau ona sii.
2.O le maualuga pikiina muamua o le mamao tu'usa'o la'ititi la'ititi i le va o le fa'amauina ma le tulaga lagolago o le masini i le tulaga faigaluega maualalo.
3.O le maualuga o le siitia o le mamao maualuga mai le lagolago lagolago i le maualuga o le faʻaogaina, e tatau ona faʻatagaina oe e faigofie ona aveese soʻo se uili.
4. O le pikiina o le vaega o le masini ua mamanuina e malolo ai i luga o le mea o loʻo siiina.O le tele o fata ma pinion jacks o loʻo i ai se pikiapu e faia i le tulaga o se tootoo gaugau (o lenei metotia o le faʻapipiʻiina e le talafeagai mo taavale uma, e faʻatapulaʻaina lona lautele), ae o le pikiina o le hydraulic, rhombic ma isi faʻataʻitaʻiga e faia. i le tulaga o se puipui mautu (sii i luga mulivae).
5.Working stroke - fa'anofo sa'o le pikiapu mai le pito i lalo i le tulaga pito i luga.
6. Le mamafa o le jack.

 

Tulafono o le saogalemu pe a galue ma jacks

Pe a galue ma jacks, e tatau ona mulimulitaʻi tulafono faavae saogalemu pe a galulue ma jacks.

Pe a sui le uili ma le taimi o le galuega toe faaleleia ma sii ma tautau le taavale, e manaomia:

● fa'apipi'i uili i le isi itu o le jack i itu uma e lua e aloese ai mai le ta'avale i tua o le ta'avale ma pa'u i lalo o le jack po'o le tu.Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina seevae faʻapitoa;
● A uma ona siitia le tino i le maualuga e manaʻomia, e tusa lava po o le a le mamanu o le jack, faʻapipiʻi se tulaga faʻalagolago i lalo o elemene o loʻo amoina le tino (sills, spars, frame, etc.).E matua fa'asaina le galue i lalo o le ta'avale pe a na'o luga o le jack!


Taimi meli: Iul-12-2023