Fa'ato'a/semi-trailer fa'asalalau ea taofi: fa'amafanafanaga ma le saogalemu ole nofoaafi auala

vozduhoraspredelitel_tormozov_2

O taavale toso ma semi-trailer ua faʻapipiʻiina i se faiga faʻapipiʻi ea e galulue faʻatasi ma taofi o le pala.O le faʻamaopoopoina o le faʻaogaina o faiga e faʻamautinoa e le tufatufaina o le ea faʻapipiʻi i luga o le taavale toso / semi-trailer.Faitau mea uma e uiga i lenei iunite, ona ituaiga, mamanu ma faʻagaioiga ile tusiga.

O le a le ta'avale ta'avale/semi-trailer brake diffuser?

O le tufatufaina o le ea o taofi o se taavale toso / semi-trailer (air distribution valve) o se vaega faʻatonutonu ma le faʻatonutonuina o le faʻaogaina o taavale toso ma semi-trailer faʻatasi ai ma se pneumatic drive.O se iunite faʻatasi ai ma se faʻaogaina o alavai ma valve e faʻamautinoa ai le tufatufaina atu o le ea faʻamalosi e tafe i le va o vaega o le faiga.

O le tufatufaina o le ea ua mamanuina e pulea ai se nofoaafi auala ma se taavale toso / semi-trailer ese:

• Taofi ma taofi o se taavale toso / semi-trailer o se vaega o se nofoaafi auala;
• Taofi le taavale toso / semi-trailer pe a motusia mai le taavale;
• Tatala o le taavale toso / semi-trailer pe a mana'omia, fa'agasolo e aunoa ma le pipii i le palau;
• Taofi fa'afuase'i o le taavale toso / semi-trailer pe a vavae ese mai le nofoaafi auala.

O taavale toso uma ma semi-trailer o loʻo faʻapipiʻiina i le vaʻaia o le ea, ae e eseese i latou i le faʻamoemoe, ituaiga ma mamanu, lea e manaʻomia ona faʻamatalaina atili.

 

Ituaiga ma le faʻaogaina o faʻasalalauga taofi

Fa'asoa ea ua vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le ituaiga pneumatic actuator o le faiga taofi lea e mafai ona latou faagaoioia, ma le faatulagaga.

E tolu ituaiga o ea diffusers:

• Mo faiga taofi uaea tasi;
• Mo faiga taofi uaea lua;
•Universal.

O taofi tasi uaea o taavale toso ma semi-taavale e fesootai i le pneumatic faiga o le taavale ma le faagaau e tasi.Faatasi ai ma lana fesoasoani, o loʻo faʻataunuʻuina uma le faʻatumuina o le au taʻavale / semi-trailer ma le pulea o ona taofi.E lua-uaea braking faiga e fesoʻotaʻi atu i le pneumatic system o le palau e lua laina - fafaga, lea e faʻatumu ai le taʻavale taʻavale, ma pulea.

Ina ia galue i se faiga faʻapipiʻi e tasi-uaea, e faʻaogaina ai faʻasalalauga ea ma se masini siaki, lea e mataʻituina le mamafa o le laina ma, faʻalagolago i ai, tuʻuina atu le ea faʻamalosi mai le taʻavale taʻavale i ona potu taofi.

Ina ia galue i se faiga e lua-uaea, e faʻaaogaina ai le ea faʻatasi ai ma se masini suʻesuʻe eseʻese, lea e mataʻituina le mamafa i le laina faʻatonutonu, ma, faʻalagolago i ai, faʻatonutonu le sapalai o le ea mai le faʻafeiloaʻi i vaega o le faʻapipiʻiina o le masini. taavale toso / semi-trailer.E mafai ona fa'agaoioi ea fa'asalalau lautele i faiga fa'amau e tasi ma uaea lua.

I tulaga o le faʻatulagaina, e lua ituaiga o tufatufa ea:

• A aunoa ma ni meafaigaluega faaopoopo;
• Fa'atasi ai ma alatoto fa'asa'oloto (KR).

I le tulaga muamua, o le tufatufaina o le ea e aofia ai na o vaega e maua ai le tufatufaina otometi o le ea compressed i totonu o le faiga, e faalagolago i le mamafa i le pneumatic system o le palau (po o le laina pulea).Mo le faʻasaʻolotoina ma le taofi o se taʻavale / semi-trailer ua motusia mai le nofoaafi auala, o loʻo faʻaogaina se vaʻa tuʻu eseʻese lima lima, lea e mafai ona faʻapipiʻi i tafatafa o le tufatufaina o le ea poʻo luga o lona tino.I le tulaga lona lua, o le tufatufaina o le ea o loʻo i ai se valve faʻamalolo faʻapipiʻi.

Fuafuaga ma le mataupu faavae o le faagaoioiga o diffusers taofi

I aso nei, o loʻo gaosia le tele o faʻataʻitaʻiga o vaʻavaʻa faʻasalalau ea o taavale toso ma semi-trailer, ae o loʻo i ai uma se masini tutusa tutusa.O le iunite e tu'ufa'atasia le tele o pistons ma valve e fesuia'i ai le laina mai le palau, fa'avevela ma potu taofi uili, e fa'atatau i le tulaga o le fa'apalapala o le palau.Sei o tatou mafaufau i le mamanu ma le mataupu faavae o le faʻaogaina o le lautele (faʻaaogaina i le tasi-ma le 2-wire brake system) faʻasalalau ea o taavale toso KAMAZ faʻatasi ai ma se vaʻa tuʻu ese.

Tau lava o le matauina e pulea e le tufatufaina o le ea le faiga taofi o le taavale toso na o le faaaogaina o le faiga taofi autu o le pala.Afai e faʻaogaina se faʻaoga faʻagata poʻo le paka i luga o le palau, o le sapalai o le ea i vaega o le taʻavale taʻavale e pulea e se solenoid valve.O le a tatou le mafaufau i le galuega a lenei node iinei.

 

O le faʻaogaina o le tufatufaina o le ea i totonu o se faʻasalalauga e tasi-uaea o le pneumatic system

vozduhoraspredelitel_tormozov_8

O le masini o se tufatufa ea lautele

O le laina mai le pneumatic system o le palau e fesoʻotaʻi i le paipa I;O le Nozzle II e tumau pea le saoloto ma faʻafesoʻotaʻi le faiga i le siosiomaga;paipa III e feso'ota'i i potu taofi;Pin IV - fa'atasi ai ma le fa'ata'avalevale.Faatasi ai ma lenei fesoʻotaʻiga, e tumau pea le paipa V.

vozduhoraspredelitel_tormozov_5

Ata o se faiga pneumatic uaea tasi

O le laina mai le pneumatic system o le palau e fesoʻotaʻi i le paipa I;O le Nozzle II e tumau pea le saoloto ma faʻafesoʻotaʻi le faiga i le siosiomaga;paipa III e feso'ota'i i potu taofi;Pin IV - fa'atasi ai ma le fa'ata'avalevale.Faatasi ai ma lenei fesoʻotaʻiga, e tumau pea le paipa V.

Feso'ota'iga o le ta'avale ma le ta'avale.Le gaioi o le nofoaafi auala.I lenei faiga, o le ea faʻamalosi mai le laina o le taavale e ala i le paipa Ou te ulufale atu i le potu piston 2, pasi atu i le sakete 1 ma saʻoloto e ulu atu i totonu o le potu piston, e ala i le auala e ulu atu ai i le paipa IV ma mai ai i tagata e taliaina.O loʻo tumau pea le avanoa o le alavai 5, o lea e fesoʻotaʻi ai potu taofi ma le siosiomaga e ala i le paipa III, valve 5, lona lima 6 ma le paipa II.O le mea lea, a'o ta'avale o se vaega o le nofoaafi auala, o lo'o fa'atumuina le au ta'avale / semi-trailer, ma e le aoga taofi.

Taofi ole nofoaafi auala.I le taimi o le taofi o le palau, o le mamafa o le laina ma luga o le paipa ou te faʻaitiitia.I se taimi, o le mamafa mai le itu o le paipa IV (mai le au taʻavale / semi-trailer) e sili atu i le mamafa mai le itu o le paipa I, o pito o le paʻu o loʻo oomi i le tino o le lua ma le piston. , manumalo i le elasticity o le tautotogo 9, agai i lalo.Faatasi ai ma le piston 2, o le tootoo 3 ma le piston pito i lalo 4 o loʻo fesoʻotaʻi ma ia, o le nofoa valve mulimuli 5 e faʻatasi ma le pito pito i luga o le lima 6, e alu foi i lalo ma tatala le valve intake 7. O se taunuuga, O le ea faʻapipiʻi mai le faʻauluina o le taavale toso / semi-trailer e ala i le paipa IV e ulu atu i le paipa III ma i totonu o potu taofi - o le uila e faʻaoso ma faʻatupu le taofi.

Fa'ate'aina o le nofoaafi auala.Pe a tuʻuina atu le palau, o le mamafa o le paipa I e faʻateleina, o se taunuuga, o le paipa I ua toe faʻafesoʻotaʻi i le paipa IV (o loʻo faʻatumu le taʻavale taʻavale), ma o potu taofi na tafe le ea i paipa III ma II - taofi taofi.

Taofi fa'afuase'i pe a gau le fa'agaau, motusia le ta'avale / semi-trailer mai le nofoaafi auala.I tulaga uma e lua, o le mamafa i le terminal II e pa'ū i le mamafa o le ea ma galue le tufatufaina o le ea e pei o le taofi masani.

 

Fa'agaioiga o le fa'asoa ea fa'atasi ai ma se faiga e lua-uaea o le fa'asoa ea

vozduhoraspredelitel_tormozov_5

Ata o se faiga pneumatic lua uaea

E lua laina mai le taʻavale e fesoʻotaʻi i le tufatufaina o le ea - tuʻuina atu i le paipa I ma le faʻatonutonuina o le paipa V. O paipa o loʻo totoe o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga e tutusa ma se uaea e tasi.E le gata i lea, faatasi ai ma le 2-wire pneumatic actuator circuit, o le equalizing valve 10 o loʻo faʻaaogaina.Faatasi ai ma lenei polokalame fesoʻotaʻiga, o loʻo faʻaogaina le maualuga o le mamafa i le paipa I nai lo le faʻaogaina o se uaea e tasi, lea e faigata ai ona faʻagaoioia le piston 2 ma faʻalavelaveina le faʻaogaina o le faiga atoa braking.O lenei faʻafitauli e faʻaumatia e se alatoto tutusa - i le maualuga o le mamafa, e tatala ma faʻafesoʻotaʻi le pu i luga ma lalo o le piston, faʻatusatusa le mamafa i totonu ia i latou.

So'oga o le ta'avale / semi-trailer ma le ta'avale.Gaioiina o nofoaafi auala.I lenei tulaga, o le ea mai le faʻauʻu sapalai e ala i paipa I ma IV e faʻatumu ai tagata e taliaina, o vaega o totoe o le tufatufaina o le ea e le aoga.

Taofi ole nofoaafi auala.Pe a taofi le palau, ona alu aʻe lea o le mamafa i luga o le paipa V, o le ea faʻamalosi e ulu atu i le potu i luga aʻe o le piston 11, ma mafua ai ona alu i lalo.I lenei tulaga, o le faagasologa o loʻo faʻamatalaina i luga e tupu - o le valve 5 e tapunia, o le valve 7 e tatala, o paipa IV ma le III o loʻo fesoʻotaʻi, ma o le ea mai le faʻafefe e ulufale atu i totonu o potu taofi, taofi.

Fa'ate'aina o le nofoaafi auala.A tuʻuina atu le palau, o faʻagasologa uma e tupu i le faʻasologa faʻasolosolo: o le mamafa o le paipa V e pa'ū, o le piston e tulaʻi, o le paipa III e fesoʻotaʻi i le paipa II, o le ea mai le potu taofi e faʻamalolo ma faʻasaʻo le taavale toso.

Taofi fa'afuase'i pe a motusia le laina, motusia o le taavale toso.I nei tulaga, o le matafaioi a le masini suʻesuʻe e faia e le valve equalizing.Pe a faʻaitiitia le mamafa i luga o le paipa II i le mamafa o le ea, e tapunia le valve, vavaeina potu i luga ma lalo ole piston 2. O se taunuuga, o le mamafa i luga aʻe o le piston (ona o le ea e sau mai le faʻaulu e ala i le paipa IV) fa'atuputeleina, ma fa'agasologa e pei o le taofi e tupu i se polokalame feso'ota'iga tasi-uaea.O le mea lea, pe a gau / motusia le faʻauʻu poʻo pe a malepe le nofoaafi auala, e otometi lava ona taofi le taavale toso / semi-trailer.

 

Fuafuaga ma le mataupu faavae o le faʻaogaina o le valve faʻamalolo

O le CD o loʻo i ai se fausaga faigofie ma le faʻaogaina.Mafaufau i le faʻaogaina o lenei iunite i luga o le faʻataʻitaʻiga o se taavale toso o le Kama Automobile Plant.

O le iunite e mafai ona faʻapipiʻi saʻo i luga o le tino o le tufatufaina o le ea pe tuʻu i tafatafa o se nofoaga e sili atu ona faigofie.O lona pusi I e feso'ota'i atu i le fa'ameamea o le ta'avale ta'avale / semi-trailer e ala i le ala fa'asoa ea po'o se isi paipa.O le Nozzle II e fesoʻotaʻi ma le tama I o le tufatufaina o le ea, ma o le paipa III e fesoʻotaʻi i le laina autu o le taavale.

I le taimi autu o le faʻaogaina o le taavale toso, o le tootoo 1 o loʻo i le tulaga pito i luga (e faʻapipiʻiina i lenei tulaga e ala i polo e tumu i le tautotogo o loʻo malolo i totonu o le tino o le masini), o le ea mai le pusi. III ulufale i le paipa II, ma o le terminal I tumau tapunia, o lea e le afaina ai le valve le faagaoioiga o le tufatufaina ea.

Afai e manaʻomia le faʻanofoina o le taavale toso, e tatau ona e faʻanofo le tootoo 1 i lalo ma le fesoasoani a le au - o le a taʻitaʻia ai le vavaeeseina o paipa II ma III ma le fesoʻotaʻiga o paipa II ma I. O se taunuuga, o le o le ea mai le tagata e taliaina e faʻasino atu i le inlet I o le tufatufaina o le ea, o le mamafa o loʻo i luga e tulaʻi mai ma faʻagasologa e tupu tutusa ma le faʻagasologa o le taofi ma le taʻavale eletise pneumatic tasi uaea - ua faʻamalolo le taavale toso.Mo le taofi, e tatau ona toe faʻafoʻi le tootoo i le tulaga pito i luga.

 

vozduhoraspredelitel_tormozov_7

Le masini o le alavai faʻasaʻo

Filifiliga, suia ma le tausiga o le faʻasalalau taofi

O le tufatufaina o le ea taofi e masani ona oʻo i uta maualuga, faʻateleina va i ona vaega feʻaveaʻi, lea e mafai ona mafua ai le tafe o le ea, faʻaleagaina o le faʻatinoga poʻo, i se isi itu, faʻaogaina faʻafuaseʻi o taofi.I le tulaga o soʻo se faʻafitauli, e talafeagai le sui o le faʻapotopotoga faʻapotopotoga.

Pe a filifilia se tufatufa ea, e tatau ona taʻitaʻia oe e le fautuaga a le tagata gaosi taavale toso, ma faʻapipiʻi iunite o nisi faʻataʻitaʻiga ma numera faʻamaumauga.Ae ui i lea, i aso nei o loʻo ofoina atu e le maketi le tele o faʻasalalauga muamua o le ea ma a latou analogues ma faʻaleleia uiga.O le mea lea, i nisi tulaga, e tauamiotonuina le faʻapipiʻiina o se analogue, ae ina ia aloese mai faʻafitauli i le lumanaʻi, e tatau ona filifili faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le fetaui lelei ma uiga.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma le faʻapipiʻiina o le tufatufaina o le ea, o taofi o se taavale toso poʻo se semi-trailer o le a galue faʻalagolago ma lelei i tulaga uma, faʻamautinoa le saogalemu o le nofoaafi auala.


Taimi meli: Aukuso-21-2023