Meafaigaluega fa'atete'e: fa'atino mautinoa o filifili ma fusi o le afi

ustrojstvo_natyazhnoe_1

O afi ta'itasi e iai ta'i taimi ma mea fa'apipi'i e fausia i luga o se fusi po'o se filifili.Mo le faʻaogaina masani o le taʻavale, o le fusipaʻu ma le filifili e tatau ona i ai se faʻalavelave faʻapitoa - e ausia lenei mea i le fesoasoani o masini faʻalavelave, ituaiga, mamanu ma filifiliga saʻo o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

 

O le a le mea e ta'u o le tensioning device?

Masini fa'atete'e (fa'amau fusipa'u, filifili) - o se masini fesoasoani mo le ta'avaleina o le kesi fa'asoa (taimi) ma ta'avale o iunite piston afi afi i totonu;O se masini e faʻatulagaina ma faʻatumauina le faʻalavelave sili ona lelei o le fusi taʻavale poʻo le filifili.

O le masini faʻamalosi e faʻatino ni galuega se tele:

• Fa'apipi'i ma fetu'una'iga o le malosi fa'atete'e o le fusi ta'avale / filifili;
• Taui o le fusipa'u / filifili e suia ona o le ofuina o vaega o le ta'avale ma suiga i tulaga o le si'osi'omaga (fa'aloaloa ma fa'amalosi le fusipa'u / filifili i lalo o le fesuisuiai o le vevela ma le susu, i lalo o le aafiaga o le mamafa o le vibration, ma isi);
• Fa'aitiitia le tetete o le fusi po'o le filifili (aemaise o latou lala uumi);
• Taofi le fusi po'o le filifili mai le se'e ese mai u'amea ma mea fa'aoga.

E ui lava o masini tensioning o masini fesoasoani a le afi, latou te faia se sao taua - latou te mautinoa le faʻatinoina masani o taʻavale taimi ma faʻapipiʻi iunite, ma o le mea lea o le eletise atoa i suiga faifaipea.O le mea lea, i le tulaga o se faaletonu, o nei masini e tatau ona toe faaleleia pe suia.Ina ia faia le filifiliga saʻo o se tensioner fou, e tatau ona malamalama i le tele o nei masini o loʻo tuʻuina atu i aso nei, o latou mamanu ma foliga.

 

Ituaiga ma le faʻaogaina o masini faʻalavelave

O masini faʻalavelave e vaevaeina i vaega e tusa ai ma o latou faʻamoemoega, faʻaoga i se ituaiga o taʻavale, mataupu faavae o le faʻaogaina, auala o le fetuunaiga o le faʻalavelave ma faʻaopoopoga galuega.

E tusa ai ma le faʻamoemoe, o faʻalavelave e lua ituaiga autu:

• Mo ta'i taimi;
• Mo ta'avale o iunite fa'apipi'i o le iunite eletise.

I le tulaga muamua, o le masini e maua ai le faʻalavelave talafeagai o le filifili poʻo le fusi taimi o le afi, i le lona lua - o le faʻalavelave o le fusi o le taʻavale lautele o iunite poʻo fusi o iunite taʻitasi (generator, pamu vai ma ili, compressor ea ma isi).E mafai ona fa'apipi'i i luga ole afi e tasi i le taimi e tasi.

E tusa ai ma le faʻaaogaina, o masini faʻalavelave e vaevaeina i ni vaega se tolu:

• Mo ta'avale filifili;
• Mo ta'avale i luga o le V-belt masani;
• Mo ta'avale V-ribbed.

Tensioners mo taʻavale eseese eseese i le mamanu o le elemene autu - o le pulley.I masini mo taʻavale filifili, e faʻaaogaina se uili (sprocket), i V-belt transmissions - a V-pulley, i polyclin drives - o se V-ribbed poʻo lamolemole pulley (faʻalagolago i le auala e faʻapipiʻi ai le masini e faʻatatau i le fusipaʻu - mai le itu o vaitafe poʻo le pito i tua lamolemole).

E tusa ai ma le mataupu faavae o le faagaoioiga, ua vaevaeina masini tensioning i ni ituaiga se tolu:

• Tensioners fa'apipi'i malō;
• Tautotogo tensioners;
• Fa'agata vai.

O ituaiga taʻitasi o masini faʻalavelave e iai ona lava uiga, o latou ituaiga ma mamanu o loʻo faʻamatalaina i lalo.

E tusa ai ma le auala e fetuutuunai ai le malosi o le vevesi, o masini e:

• Tusi Lesona;
• Otometi.

ustrojstvo_natyazhnoe_3

Le mamanu o le pa'u vai o le masini tensioning filifili taimi

I masini o le ituaiga muamua, o le malosi o le vevesi e seti (fetuunai) ma le lima i le taimi o le tausiga pe a manaʻomia.O le fetuutuunai tensioner e masani lava i le tulaga e tasi ma e le mafai ona totogi mo le malosi o le fusi / filifili.O le ituaiga lona lua o masini e otometi lava ona suia lona tulaga e faʻatatau i tulaga o loʻo i ai nei, o lea e tumau ai pea le malosi o le fusi.

Ma le mea mulimuli, e mafai ona tuʻufaʻatasia masini faʻalavelave ma isi masini ma faʻatino galuega faʻaopoopo - faʻatasi ai ma filifili filifili, faʻatapulaʻa, ma isi. E masani lava, o nei vaega e faʻatau atu o se vaega o pusa toe faʻaleleia mo le tausiga masani o taʻavale taimi poʻo iunite, poʻo mo le faʻaleleia o afi.

 

Fuafuaga ma mataupu faavae o le faagaoioiga o masini tensioning ma malo faʻapipiʻi pulley

O nei tensioners e aofia ai ituaiga masini e tolu:

• Leve;
• Fa'ase'e;
• Fa'ailoga.

O le lever tensioner o lo'o i ai se fa'amau e fa'apipi'i mau i luga o le afi ma se leve fa'agaoioi fa'atasi ai ma se pulley fa'amau i luga.O le lever o loʻo tuʻuina i luga o le puipui e lua faʻamau, ma o le tasi oi latou o loʻo i totonu o le arcuate groove - o le i ai o le tootoo e mafai ai ona e fetuunai le tulaga o le leve ma, e tusa ai ma le malosi o le fusi.

O mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e masani ona faʻaaogaina: i totonu e le faʻapipiʻi le pulley i luga o se leve, ae i totonu o se tootoo saʻo o le puipui, lea e pasia ai se sikulima umi (bolt).E ala i le feliuliua'i o le sikulima, e mafai ona e fa'agaoioi le pulley i luga o le tootoo, ma suia ai le malosi o le fusi.A fa'atūina le malosi fa'atete'e mana'omia, e fa'afeagai le sikulima i se nati, fa'amautinoa le le gaioi o le pulley.

I luga o taavale pasese, e masani ona faʻaaogaina masini faʻalavelave faʻafuaseʻi.I le fausaga, o lenei tensioner e aofia ai se taʻavale ma se faʻalavelave faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o poloka afi poʻo puipui.O le malosi o le faʻalavelave e suia e ala i le liliu o le taʻavale faataamilo i le axis ma faʻapipiʻi i le tulaga filifilia ma se faʻamau.

O faʻamatalaga uma o loʻo faʻamatalaina o ni masini e mafai ona fetuʻunaʻi lima e iai se faʻafitauli taua - e le mafai ona latou totogia le suiga o le malosi o le fusi.O lenei faʻaletonu e faʻaumatia i le tautotogo ma masini faʻafefe hydraulic.

 

Fuafuaga ma mataupu faavae o le faagaoioiga o masini tensioning tautotogo

E lua ituaiga o spring tensioners:

• Faʻatasi ai ma se puna faʻapipiʻi;
• Fa'atasi ai ma se puna fa'atosina.

I masini o le ituaiga muamua, o le fetuunaiga otometi o le fusi o le fusi e faia e se vaipuna milo masani, lea e oomi ai le puipui ma le uila / sprocket i le fusi / filifili.I masini o le ituaiga lona lua, o lenei galuega o loʻo faʻatinoina e le lautele o le vaipuna, faʻafefeteina ma se malosi faʻapitoa.

Torsional spring tensioners e sili ona faʻaaogaina i aso nei - e faʻapitoa, faigofie ma faʻalagolago.O sea masini e aofia ai se lever ma se pulley ma se faavae (o loʻo umia) ma se tautotogo, mo le faʻapipiʻiina faigofie, o le tautotogo i luga o le masini faʻafefe fou ua uma ona faʻapipiʻiina ma le malosi talafeagai ma faʻapipiʻi i se siaki.

ustrojstvo_natyazhnoe_6

Masini fa'atete'e fa'atasi ai ma le tautotogo

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina masini faʻafefe o le tautotogo i fusi (V-ma V-ribbed) taʻavale o iunite faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma taʻavale taʻavale o afi taʻavale pasese ma fusi taimi.

 

Fuafuaga ma mataupu faavae o le faagaoioiga o masini tensioning hydraulic

O le faʻavae o lenei ituaiga o tensioners o se masini eletise e faʻapipiʻi le pulley / sprocket i le fusi / filifili.O le paʻu o loʻo i ai lua fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, vavae ese e se paʻu movable, lea e fesoʻotaʻi i se pulley / sprocket ma le fesoasoani a se tootoo (pe sili atu, i le leve o le masini faʻafefe ma se pulley / sprocket faʻapipiʻi i luga).Fa'apea fo'i i totonu o le fa'ato'aga o lo'o i ai le tele o valve mo le fa'amalo o le vai galue.I le tulaga ogatotonu o le plunger, o le paʻu e maua ai le fusipaʻu talafeagai / filifili filifili ma e le afaina ai le faʻaogaina o le taʻavale i soʻo se auala.Pe a suia le vevesi o le fusipaʻu / taʻavale, e suia e le plunger lona tulaga, o le vai galue e tafe mai le tasi pu i le isi, faʻamautinoa le masani o le fusi i le tulaga fou.O ituaiga eseese o suauu afi e faʻaaogaina e fai ma vai galue.

E mafai ona faʻapipiʻi le paʻu eletise i luga o se faʻamau poʻo luga o se afi, i le taʻavale filifili taimi, lua paʻu e masani ona faʻaaogaina i le taimi e tasi, o ia mea uma e galue i luga o lana lava sprocket.O pusa fou o loʻo i ai le malosi faʻamalosi, o latou tootoo e faʻamautu i le tulaga manaʻomia ma se siaki.

Fa'afitauli o le filifilia, tausiga ma le toe fa'aleleia o masini fa'alavelave

I le taimi o le faʻaogaina o le taʻavale, o masini faʻafefeteina e matua vaivai ma leiloa o latou uiga lelei, o lea e manaʻomia ai le siakiina ma suia i taimi uma.E na'o na tensioners fautuaina e le afi afi e tatau ona filifilia mo le sui - a le o lea e le mafai ona faʻapipiʻi le masini, pe o le a le maua ai le vevesi talafeagai o le fusi poʻo le filifili.

O masini faʻafefe o fusipaʻu o iunite faʻapipiʻi e sili ona umi ma e mafai ona tautua mo le tele o tausaga, e tatau ona suia ma faʻaofuofu taua poʻo malepelepe.O le tensioner fou e tatau ona faʻapipiʻi ma fetuunai e tusa ai ma faʻatonuga o le taʻavale.Afai o le masini o loʻo i ai se faʻapipiʻi malosi o le pulley, ona tatau lea ona fetuunai e ala i le suia o le tulaga o le leve poʻo le faʻaaogaina o se sikulima.Afai o le masini o le tautotogo, ona tatau lea ona faʻapipiʻi muamua, ona aveese lea o le siaki - o le pulley lava ia o le a ave le tulaga faigaluega.I lenei tulaga, e tatau ona faʻamautinoa o le faʻailoga i luga o le leve e pa'ū i totonu o le sone i luga o le pito i lalo o le masini, a leai e tatau ona e suia le fusi pe siaki le tautua a le tensioner.

ustrojstvo_natyazhnoe_8

Fa'atonu sa'o o le masini fa'atete'e e tusa ai ma fa'ailoga

O masini fa'alavelave o ta'avale taimi filifili e masani ona suia fa'atasi ma le filifili, damper ma isi vaega.Suiga o nei vaega e tatau ona faia e tusa ai ma faatonuga o faatonuga.Tensioners o lenei ituaiga e le manaʻomia se fetuunaiga, e tatau ona faʻapipiʻi ona aveese lea mai le siaki - o le sprocket o le a ave le tulaga galue ma faʻamautinoa le saʻo o le vevesi o le filifili.

Faatasi ai ma le filifiliga sa'o ma le suia o tensioners, taimi ta'avale ma iunite o le a galulue fa'alagolago i so'o se tulaga fa'agaioia.


Taimi meli: Au-05-2023