Solenoid valve: masini ma mataupu faavae o le faagaoioiga

klapan_electromagnitnyj_1

I luga o ituaiga uma o taʻavale, pasi, taʻavale ma meafaigaluega faʻapitoa, faʻaoga solenoid valve e faʻaaogaina lautele e pulea ai le tafe o vai ma kesi.Faitau e uiga i solenoid valves, pe faʻapefea ona faʻatulagaina ma galue, ma o le a le nofoaga latou te nofo ai i masini taʻavale i lenei tusiga.

 

O le a le solenoid valve ma o fea e fa'aoga ai?

O le valve solenoid o se masini eletise mo le pulea mamao o le tafe o kesi ma vai.

I tekinolosi taʻavale, faʻaaogaina valve solenoid i faiga eseese:

- I totonu o le pneumatic system;
- I totonu o le masini eletise;
- I totonu o le suauu;
- I faiga fa'aausilali - mo le fa'atonutonu mamao o vaega fa'asalalau, tu'u fa'avae, mea fa'apipi'i ma isi masini.

I le taimi lava e tasi, o valves solenoid e foia ai ni galuega autu se lua:

- Puleaina o le tafe o le ala galue - o le tuʻuina atu o le ea faʻapipiʻi poʻo le suauʻu i vaega eseese, faʻalagolago i le faʻaogaina o le faiga;
- Fa'aletonu le tu'uina atu o le ala faigaluega i fa'alavelave fa'afuase'i.

O nei galuega e foia e alatoto solenoid o ituaiga eseese ma mamanu, lea e manaʻomia ona faʻamatalaina atili auiliili.

 

Ituaiga o solenoid valve

Muamua lava, ua vaevaeina valve solenoid i ni vaega se lua e tusa ai ma le ituaiga o galuega:

- Air - pneumatic valve;
- Suavai - valve mo le faʻaogaina o le suauu ma masini eletise mo faʻamoemoega eseese.

E tusa ai ma le numera o tafega o le auala galue ma foliga o le gaioiga, ua vaevaeina valve i ni ituaiga se lua:

- Lua ala - e na'o le lua paipa.
- Tolu-ala - e tolu paipa.

O alatoto e lua-ala e lua paipa - inlet ma outout, i le va oi latou o le auala galue e tafe i le tasi itu.I le va o paipa o loʻo i ai se valve e mafai ona tatala pe tapuni le tafe o le ala galue, faʻamautinoa lona tuʻuina atu i iunite.

E tolu ala valve e tolu nozzles e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le tasi i le isi i tuʻufaʻatasiga eseese.Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻaogaina e le pneumatic valves ma le tasi faʻaoga ma lua paipa paipa, ma i tulaga eseese o le elemene pulea, e mafai ona tuʻuina atu le ea faʻamalosi mai le paipa i totonu o se tasi o paipa.I le isi itu, i totonu o le EPHX valves (faʻamalosia economizer) o loʻo i ai le tasi taʻavale ma lua paipa faʻaoga, lea e maua ai le ea masani ma faʻaititia le mamafa i le carburetor idling system.

E lua-ala valve e vaevaeina i ni ituaiga se lua e tusa ai ma le tulaga o le elemene pulea pe a faʻaumatia le eletise:

- E masani ona tatala (LEAI) - o loʻo tatala le alatoto;
- E masani ona tapuni (NC) - ua tapunia le valve.

E tusa ai ma le ituaiga o actuator ma le pulea, ua vaevaeina valve i ni ituaiga se lua:

- Valves o gaioiga tuusaʻo - o le tafe o le ala galue e pulea naʻo le malosi na atiaʻe e le electromagnet;
- Pilot solenoid valve - o le tafe o le ala galue e pulea i se vaega e ala i le faʻaaogaina o le mamafa o le ala lava ia.

I totonu o taʻavale ma palau, e sili atu ona faʻaaogaina valve faʻaoga saʻo faigofie.

klapan_electromagnitnyj_2

E le gata i lea, e ese le va'a i uiga fa'atinoga (volta sapalai o le 12 po'o le 24 V, nominal bore ma isi) ma foliga mamanu.Tuʻueseese, e taua le taʻua o valve, lea e mafai ona faʻapipiʻiina i poloka o 2-4 fasi vaega - ona o se tulaga patino o paipa ma faʻamau (mata), e mafai ona tuʻufaʻatasia i totonu o se fausaga e tasi ma se numera tele o inlet ma paipa i fafo.

 

Le fausaga lautele ma mataupu faavae o le faagaoioiga o valves solenoid

O valve solenoid uma, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le faʻamoemoe, e tutusa lelei le mamanu, ma e tele a latou vaega autu:

- Electromagnet (solenoid) faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le tasi mamanu poʻo le isi;
- Pule / loka elemene (poʻo elemene) e fesoʻotaʻi i le faʻamau o le electromagnet;
- Cavities ma auala mo le tafe o le ala galue, faʻafesoʻotaʻi i mea faʻapipiʻi poʻo nozzles i luga o le tino;-Cors.

E le gata i lea, e mafai e le valve ona feaveaʻi elemene fesoasoani eseese - masini mo le fetuunaʻi o le vevesi o puna poʻo le taʻavale o le masini faʻatonutonu, faʻaogaina o le vai, au mo le faʻatonutonuina o le tafega o le ala galue, sui mo le puleaina o isi masini e faʻatatau i le setete. o le valve, faamama, ma isi.

Valves ua vaevaeina i ni vaega se tolu e tusa ai ma le ituaiga ma le mamanu o le elemene pulea:

- Spool - o le elemene pulea e faia i le tulaga o se spool, lea e mafai ona tufatufaina atu tafega o le ala galue e ala i auala;
- Membrane - o le elemene pulea e faia i foliga o se membrane elastic;
- Piston - o le elemene pulea e faia i le tulaga o se piston e lata ane i le nofoa.

I lenei tulaga, o le valve atonu e tasi, lua pe sili atu elemene pulea e fesoʻotaʻi i le tasi armature o le electromagnet.

O le mataupu faavae galue o le solenoid valve e matua faigofie lava.Mafaufau i le faagaioiina o le diaphragm pito sili ona faigofie e masani ona tapuni e faaaoga i faiga sapalai suauu.Pe a fa'amuta le alatoto, ona oomi lea o le 'au'au i le diaphragm e ala i le fa'agaoioiga a le puna, lea e poloka ai le alavai ma taofia ai le tafe atu o le vai i totonu o le masini.Pe a faʻaaogaina le eletise i le eletise, e tulaʻi mai se mageta i lona viliina, ona o le mea lea e tosoina ai le armature i totonu - i le taimi nei o le membrane, lea e le o toe oomiina e le armature, e tulaʻi mai i lalo o le faatosinaga o le mamafa o le galuega. auala ma tatala ai le ala.Faatasi ai ma le aveesea mulimuli ane o le taimi nei mai le electromagnet, o le armature i lalo o le gaioiga o le tautotogo o le a toe foi i lona tulaga muamua, lolomi le membrane ma poloka le auala.

E tutusa auala e galue ai alavai e lua, ae latou te faʻaogaina poʻo ni mea faʻapipiʻi poʻo piston-type control element nai lo le diaphragm.Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i le mamanu ma le faʻaogaina o le valve EPHX o taʻavale carburetor.A oʻo ina faʻamalo le eletise, e sii aʻe le faʻamau i lalo o le gaioiga o le tautotogo, ma tapunia e le elemene loka le pito i luga, faʻafesoʻotaʻi le itu ma le pito i lalo (ea) - i lenei tulaga, e faʻaaogaina le mamafa o le ea i le EPHH. valve pneumatic, ua tapunia ma e le galue le carburetor idling system.Pe a faʻaaogaina le taimi nei i le electromagnet, o le armature e toe faʻafoʻi, faʻatoʻilaloina le malosi o le tautotogo, tapunia le pito i lalo, aʻo tatalaina le pito i luga, lea e fesoʻotaʻi atu i le paipa afi afi (pe a faʻaitiitia le mamafa) - i lenei tulaga, a o lo'o fa'aogaina le gaogao i le EPHH pneumatic valve, e tatala ma liliu i luga ole faiga fa'aoga.

Solenoid valves e matua fa'atuatuaina ma le fa'amaonia i le fa'agaioiga, o lo'o i ai a latou punaoa taua (e o'o atu i le selau afe o gaioiga), ma, e pei o se tulafono, e le mana'omia se tausiga fa'apitoa.Ae peitai, i le tulaga o se faaletonu, soo se valve e tatau ona suia i se taimi vave lava - na o le tulaga lea o le a mautinoa le faatinoga talafeagai ma le saogalemu o le taavale.


Taimi meli: Aukuso-24-2023