Fa'au'u fa'au'u fa'au'u: fa'atuatuaina le tu'uina atu o le ea fa'amalosi i tagata fa'atau

shlang_pnevmaticheskij_vitoj_1

Mo le tuʻuina atu o le ea faʻapipiʻi i meafaigaluega pneumatic, faʻapea foʻi ma taʻavale mo le faʻaogaina o masini pneumatic o semi-trailer, faʻaogaina faʻauʻu pneumatic faʻapitoa.Faitau pe o le a le faʻauʻu mimilo ma pe faʻapefea ona galue, e uiga i faʻauʻu i luga o le maketi ma a latou gaioiga, i lenei tusiga.

 

Fa'amoemoega o le fa'agaau pneumatic milo

I auaunaga, nofoaga tautua ma faleoloa paʻu, i nofoaga eseese o gaosiga, i felauaiga ma i le tele o isi vaega, o le tele o meafaigaluega pneumatic e faʻaaogaina lautele.O faiga faufau fau i luga o paipa malō ma fa'agaau fe'avea'i e fa'aogaina e fa'aulu ai mea faigaluega fa'ama'i ma tu'u atu ai le ea fa'amalosi i fale faigaluega.Ma i so'o se mafutaga faaleaoaoga po'o luga o se semi-trailer e mafai ona e maua ai se fa'au'u fa'au'u (po'o le spiral) pneumatic.

O se fa'agaau pneumatic mimilo o se fa'alava polymer e ta'avale i totonu o se vaipuna fa'aa'ai.E le gata i lea, o le faʻauʻu e faia i se auala i le tulaga saoloto e foliga mai e faʻafefe i luga i se vaipuna.O lenei mamanu e tu'uina atu ai i le fa'agaau ni uiga aoga ma mea totino:

- Fa'apipi'i lelei le fa'agaau pe a le fa'aaogaina;
- O le fa'agaau e fa'aogaina se avanoa itiiti i le taimi o le ta'aloga, e aunoa ma le fa'alavelave i le galuega;
- Fa'apipi'i fa'apitoa o le fa'agaau i totonu o se vaipuna fa'apena pe'a mae'a galuega po'o le mae'a fo'i ona motusia le semi-trailer mai le palau.

O le aoga tele o se fa'agaau mimilo i luga o se fa'agaau masani o le fa'aitiitiga o le avanoa e nofo ai i le taimi o fa'aoga.O se faagaau masani e toetoe lava o taimi uma e tatau ona matua faʻalauteleina, o lea e faʻalavelave ai i le galuega, o loʻo i lalo o ou vae, e mafai ona faʻafuaseʻi ona faʻaleagaina, ma isi. ma le galuega, e le faʻaloloa i luga o le fola, ma isi.A faʻaaogaina i totonu o se taʻavale, o le faʻauʻu e faʻatagaina le semi-trailer e faʻafeiloaʻi e faʻatatau i le palau, e puipuia ai le ono faʻaleagaina.O le mea lea ua sili atu ona salalau i aso nei faʻauʻu pneumatic milo.

I aso nei, o paipa pneumatic mimilo e tele mea e fa'aoga ai:

- Avea meafaigaluega pneumatic i tulaga tumau - i faleaoga, falegaosimea, ma isi;
- Ti'eti'e meafaigaluega pneumatic i nofoaga le tumau, aemaise lava i nofoaga faufale;
- Tuuina atu o le ea faʻamalosi mai le palau i mea faigaluega o taavale toso poʻo semi-trailer;
- Tuuina atu o le ea faʻapipiʻi mo le faʻafefe o uili, faʻamamaina ma faʻatino isi gaioiga.

I se tulaga lautele, o le pa puipui mimilo o se fofo faʻaonaponei e faʻafaigofie ai galuega ma faʻalelei e aunoa ma se tau faaopoopo.

 

Ituaiga ma foliga mamanu o faagaau

shlang_pnevmaticheskij_vitoj_3

O fa'agaau ea milo uma o lo'o fa'aaogaina i aso nei e tutusa lelei le mamanu.O le fa'avae o le fa'agaau o se paipa polymer ua fa'apipi'iina i foliga o se vaipuna fa'atosina milo.E masani lava, o le faʻauʻu e faia i le polyurethane poʻo le polyamide - o nei ituaiga palasitika e lava le fetuutuunai ma le faʻamaoni, faʻapea foʻi ma le tetee atu i tulaga le lelei eseese, siosiomaga faʻafefe, ma isi. .).E mafua ona o le faʻaogaina o le paipa i foliga o se tautotogo e maua ai e le faʻauʻu ona uiga.

I pito uma e lua o le faagaau o loʻo faʻapipiʻiina mea faʻapipiʻi - faʻafesoʻotaʻi elemene e fesoʻotaʻi ai le fagogo i se puna o le ea faʻamalosi (i se compressor poʻo se pneumatic system) ma se meafaigaluega pneumatic.Talu ai o le fa'agaau e masani ona punou ma e mafai ona gau i vaega fa'apipi'i o mea fa'apipi'i, o vaipuna puipui po'o lima palasitika / pa'u fe'avea'i e tu'uina atu iinei.

O faʻauʻu i luga o le maketi e eseese i le faʻaogaina, umi, ituaiga o mea faʻapipiʻi ma nisi uiga faʻatinoga.

E tusa ai ma le faʻaaogaina, o pa puipui pneumatic mimilo ua vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

- Fa'aola le pneumatic system o semi-trailer ma fa'aoga i ta'avale lautele;
- Mo le tu'uina atu o le eletise o mea faigaluega pneumatic mo fa'amoemoega eseese (fausiaina, fa'apipi'i, fa'apipi'i fana, ma isi).

E mafai ona faʻapipiʻiina faʻauʻu i ituaiga autu e tolu o mea faʻapipiʻi:

- Fa'apipi'i ma nati, nati lapopo'a M16, M18 ma M22 e masani ona fa'aoga;
- Mea fa'aoga filo i lalo o le nati;
- O le tele o soʻotaga vave (BRS);
- Faiga masani mo feso'ota'iga i se isi fa'agaau.

I fa'agaau ta'avale, fa'aoga nati po'o mea fa'apipi'i filo e masani ona fa'aogaina, fa'atasi ai ma ituaiga feso'ota'iga tutusa e fa'apipi'i i pito uma e lua o le fa'agaau (e ui ina eseese le lapo'a o le filo po'o nati).I luga o paipa pneumatic mo meafaigaluega, faʻapipiʻi vave faʻamalolo e masani ona faʻaaogaina, ae ui i lea, o tuʻufaʻatasiga eseese o mea faʻapipiʻi e mafai - o se BRS o loʻo faʻapipiʻi i le itu o le meafaigaluega, i le pito i tua atonu o loʻo i ai se fetaui ma se nati poʻo se masani. fetaui lelei mo le fa'afeso'ota'i i se isi fa'agaau.

Ae mo le umi o le faagaau, o loʻo i ai filifiliga mai le 2.5 i le 30 mita.I felauaiga, o faʻauʻu mimilo ma le umi o le 5.5 i le 7.5 mita e masani ona faʻaaogaina - o nei faʻamau e faʻapipiʻiina i luga o taʻavale / semi-trailer i totonu ma fafo.O fa'agaau pupuu (i fale faigaluega) ma fa'agaau uumi e fa'aaogaina i nofoaga o gaosiga.I auaunaga tau taavale ma aʻoaʻoga eseese, faʻauʻu umi e faʻaaogaina lautele, lea e mafai ai ona e toso le meafaigaluega i se mamao mamao mai le puna o le ea faʻamalosi.

Faatasi ai ma isi mea, o paipa mimilo o loʻo i ai le maualuga o le vevela o le faʻaogaina, lea e masani lava mai le 50 i le 70 ° C. O lenei faʻamaufaʻailoga e tatau ona amanaia, talu ai e masani ona faʻaogaina faʻamau i tulaga faigata (aemaise lava i taavale), ma le ea faʻamalosi i le pneumatic system. e mafai ona maualuga le vevela.

Ma le mea mulimuli, o faʻauʻu pneumatic mimilo o loʻo i ai se seti faʻapitoa o lanu, lea e mafai ai ona e faʻamaonia saʻo le faʻamoemoe o faʻamau taʻitasi i le pneumatic system.Aemaise lava, o faʻauʻu mumu ma samasama o loʻo faʻaaogaina i luga o semi-trailer i auala eseese, ma faʻauʻu lanumoana, lanumeamata, lanu uliuli ma uliuli o loʻo faʻaalia lautele i luga o le maketi.

 

Fa'afitauli o le filifilia ma le fa'agaioiina o fa'agaau pneumatic milo

I aso nei, o loʻo ofoina atu e le maketi se tele tele o faʻauʻu faʻafefe pneumatic, o lea e taua ai le aua neʻi faia se mea sese pe a filifilia ma faʻatau.Mo le filifiliga saʻo, e tatau ona e mafaufau i faʻailoga autu e fa:

shlang_pnevmaticheskij_vitoj_4

- Ituaiga fa'aoga fa'agaau.E tatau ona filifili faʻamau faʻatasi ma naʻo fesoʻotaʻiga (ituaiga ma le tele) o loʻo faʻaaogaina i luga o le taʻavale, mo le faʻaogaina o meafaigaluega pneumatic, mo le faʻafesoʻotaʻi i le ea i totonu o le fale faigaluega, ma isi;
- Umi o fa'au.E faʻalagolago lava i tulaga o le a faʻaogaina ai le faʻauʻu: e faʻafesoʻotaʻi se semi-trailer, faʻaoga mai le 5.5 i le 7.5 mita e manaʻomia, o se puʻupuʻu puʻupuʻu mai le 2.5 mita e lava e faʻatino ai gaioiga i le fale faigaluega, mo potu tetele ma se nofoaga mamao o le laina ea, o se faagaau e oo atu i le 30 mita le umi e ono manaʻomia;
- Mea fa'apa'u ma le maualuga o le vevela fa'aoga.O le filifiliga e tatau ona faia e faʻavae i luga o le pulega o le vevela lea o le a faʻaogaina ai le paipa, faʻapea foʻi ma uiga o le ea e sau mai le pneumatic system poʻo le compressor;
- Le lanu o le fa'agaau.E tatau ona faʻavae uma i luga o le faʻailoga na faʻaaogaina e le gaosiga o le taʻavale poʻo le gaosiga o meafaigaluega, ma i luga o le faʻavae o le faʻaogaina o le fale faigaluega e faʻapipiʻiina.

O le faʻaogaina o faʻauʻu pneumatic mimilo e faigofie ma e le manaʻomia ni manaʻoga faʻapitoa.E naʻo le fautuaina e aua neʻi tuʻu le faagaau i se tulaga faʻaloloa mo se taimi umi, toe faʻafoʻi le fagogo i le nofoaga e teu ai i taimi uma pe a maeʻa le galuega, taumafai e puipuia le faʻauʻu mai le faʻafesoʻotaʻi ma mea maʻai pe vevela, ma puipuia foi. mai le lavelavea.

O nei mea uma e faʻaoga atoatoa i faʻauʻu o semi-trailer, ae o iinei e tatau ai ona faʻamama atili faʻauʻu ma fesoʻotaʻiga mai le palapala, ma sili ona taua, faia e le aunoa se suʻesuʻega vaʻaia o faga ma a latou mea.Afai e maua ni ta'eta'e, gau po'o ni suiga o mea fa'apipi'i, e tatau ona sui le fa'agaau, talu ai o le fa'agaioiga o le ta'avale i lenei tulaga e faigofie lava ona lamatia.Afai e mulimulitaia nei fautuaga faigofie, o le a umi se taimi o fa'agaau mimilo, e maua ai se sapalai fa'atuatuaina o le ea fa'amalosi i tagata fa'atau i aso uma.


Taimi meli: Aukuso-27-2023