Nissan stabilizer strut: o le faavae o le mautu i tua o le "Iapani"

1

O le ta'avale a le tele o ta'avale Nissan a Iapani o lo'o fa'apipi'iina i se isi ituaiga o anti-roll bar, e fa'afeso'ota'i i vaega fa'amalolo e lua tu'u eseese (rods).O mea uma e uiga i nissan stabilizer struts, o latou ituaiga ma mamanu, faʻapea foʻi ma le filifiliga ma toe faʻaleleia - faitau lenei tusiga.

Galuega ma le fa'amoemoe o le Nissan Stabilizer Rack

O le Nissan stabilizer strut (stabilizer rod) o se vaega o le chassis o taavale o le popole Iapani Nissan;se u'amea u'amea fa'atasi ai ma so'oga polo e fa'afeso'ota'i ai le pito o le pa'u o le ta'avale i vaega fa'amalolo, ma tu'uina atu le tu'uina atu o malosiaga ma fa'amalosi e taofia ai le ta'avale le ta'avale.

A o ave taavale, e aafia le taavale i malosiaga multidirectional e saili e liliu i ai, faasilisilia, faia oscillate i luga o le vaalele tūsaʻo, ma isi. Ina ia faʻafefe faʻateʻia, vibrations ma teʻi, Nissan taavale ua faʻapipiʻiina i se faʻamalologa ma elastic, taiala ma damping. elemene - faʻalavelave faʻafuaseʻi, puna ma isi.Ma e faʻafefe ai le tele o taʻavale pe a taʻavale i luga o le alalaupapa (faʻasaga) ma luga o se auala faʻafefete, e faʻaaogaina ai paʻu (SPU), e faia i foliga o laʻau e fesoʻotaʻi ai le itu taumatau ma le agavale.

I luga o taavale Nissan, o SPU tuʻufaʻatasia e masani ona faʻaaogaina, faia i le tulaga o se uʻamea uʻamea, o loʻo i lalo o le pito i lalo o le tino poʻo le subframe, ma vaega e lua e faʻafesoʻotaʻi i vaega faʻamalolo - struts poʻo faʻamautu.

Nissan stabilizer struts e faia ni galuega se tele:
● Faʻaliliuina o malosiaga ma faʻamalosi mai vaega faʻamalolo i le tootoo ma i le itu faʻafeagai;
● Taui mo faʻaletonu faʻamautu ma suiga i le tulaga o vaega faʻamalolo pe a alu le taavale;
● Tuuina atu o uiga patino o le taofia o le taavale.

SPU struts o vaega taua o le chassis o soʻo se taavale Nissan, e mafai ai ona faʻagaoioia ma le saogalemu i luga o auala eseese ma i auala taʻavale eseese.Ae ui i lea, i le aluga o taimi, o nei vaega e le manuia, e manaʻomia ai le suia - ina ia mafai ai ona sui lenei mea, e tatau ona i ai faʻamatalaga e uiga i ituaiga o loʻo iai nei Nissan SPU tootoo, o latou mamanu ma uiga.

Ituaiga, uiga ma foliga o Nissan stabilizer struts

2

Nissan Juke Anti-Roll Bar Design

3

Nissan stabilizer strut ma so'oga polo e lua

4

Nissan Fa'amautu Fa'auma fa'atasi ma Polo Fa'atasi

5

Nissan stabilizer strut fetuutuunai

I luga o taʻavale Nissan, o loʻo faʻaaogaina faʻamautu o ituaiga mamanu e lua:
● Le fa'atulafonoina;
● Fa'atonu.

O le tootoo e le mafai ona fetuutuunai o se u'amea u'amea malosi o le tasi po'o le isi geometry ma foliga (sa'o, S-foliga, sili atu le lavelave geometry), i pito uma e lua o loʻo iai se faʻamau ma faʻamau.O fata o lenei ituaiga e mafai ona eseese umi - mai le tele o sefulu milimita i le 20-30 cm, e faalagolago i le fua o le taavale ma foliga o le mamanu o lona chassis.O laʻau e le mafai ona faʻaogaina o le SPU o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le tootoo faʻamautu ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le lima faʻamalolo e faʻaaoga ai faʻamau e maua ai le gafatia e sui ai le tulaga tutusa o vaega e aunoa ma le faʻalavelaveina o le faʻaogaina o le tino atoa.

O tootoo e mafai ona lua ituaiga o faʻamau:
● So'oga polo i itu uma e lua;
● O se sooga polo i le tasi itu ma se fa'amau u'amea pa'u i le pine i le isi itu.

O sooga polo e iai le mamanu masani: i le pito o le fata o loʻo i ai se tino faʻamau, tapuni i le tasi itu ma se tapuni;i le pusa i luga o falaoa poʻo totonu o le mama faʻapipiʻi o loʻo i ai se tamatamailima polo ma se pito filo;o le tamatamailima e faʻapipiʻi i totonu o le pusa ma se nati ma puipuia mai le faʻaleagaina ma le lubricant leakage e se ufiufi paʻu (anther).O sooga polo e masani lava ona i ai i se tulimanu e tusa ma le 90 tikeri e faʻatatau i le tasi ma le isi, e faʻapipiʻi i luga o le tootoo ma le faʻamaufaʻailoga e faʻaaoga ai le nati ma le fufulu, poʻo se nati faʻatasi ai ma se masini lomitusi tuʻufaʻatasia.

O le faʻavae o le paʻu-uʻamea faʻamau o se pine filo ua faia i le pito o le tootoo, lea e faʻapipiʻi faʻasolosolo ai faʻamaʻi uʻamea ma paʻu paʻu, o le afifi atoa pe a uma ona faʻapipiʻi le tootoo e faʻamauina i se nati.

La'au e mafai ona fetu'una'i - o se la'au e tasi pe lua fa'au'uga filo, o le pi'o e mafai ona suia ai le umi atoa o le vaega.Faʻamauina o le pito i le tulaga filifilia e faʻatinoina ma se loka loka.O ia fata e lua ituaiga faʻamau:
● Mata mata i itu uma e lua;
● Mata i le tasi itu ma le fa'amau-mea fa'amau i le pine i le isi itu.

O le faʻailoga o le faʻailoga e faia i foliga o se pito ma se mama i le pito, lea e faʻapipiʻi ai se polo polo (e masani lava e ala i se lima apamemea vaeluaga e fai ma faʻamau).Ina ia lubricate le polo polo, o loʻo tuʻuina se suauʻu lomitusi i luga o le pito.O le faʻamau i luga o le pine ei ai se mamanu e tutusa ma le faʻamatalaina i luga.
O faʻamaufaʻailoga faʻamautu ituaiga faʻamautu e faia i togi uʻamea eseese ma e tatau ona tuʻuina atu i le puipuiga o le corrosion - galvanizing, nickel plateing (vaega o loʻo i ai se lanu uʻamea uiga) ma le faʻamaʻiina (vaega e iai se lanu samasama), faʻaopoopo, faʻaogaina o se polymer. e fa'aogaina le fa'alavalava (staining) o le lanu uliuli.O mea fa'amau uma - nati ma fufulu - e tutusa le puipuiga.O ia faiga e faʻamautinoa ai le sili atu o le faʻaogaina o fata i lalo o le faʻalavelave faifaipea o mea le lelei o le siosiomaga.

E tasi le vaega SPU tootoo e sili ona faʻaaogaina i luga o taavale Nissan, aua e sili atu ona faigofie i le mamanu, faʻatuatuaina ma e le manaʻomia ni fetuunaiga.O fata fetu'una'i e fa'aaogaina na'o suiga ole Fa ma le Lima o Tupulaga Nissan Patrol (Y60 ma Y61).

Mo ta'avale Nissan o lo'o tu'uina atu le tele o fa'amautu fa'amautu, i luga o le maketi e mafai ona e mauaina vaega mai le lua Nissan ma kamupani lona tolu, e aofia ai Nipparts, CTR, GMB, Febest, Fenox ma isi.O lenei mea e matua faʻalauteleina ai le avanoa e filifili ai vaega e tusa ai ma le paketi ua faʻataʻatia mo le toe faaleleia.

Fa'afefea ona filifili ma sui se fata fa'amautu Nissan

Stabilizer struts e galue i taimi uma i tulaga o le maualuga o masini masini ma e faʻaalia i mea le lelei o le siosiomaga - o mea uma ia o le mafuaʻaga o le pala, faʻaleagaina o vaega, foliga vaaia ma le salalau o taʻe ma, o se taunuuga, faʻaleagaina.

E le gata i lea, i le aluga o taimi, e le toe maua ai uiga lelei o fa'amau: ua masaesae sooga polo ma leiloa le ga'o, e mafai ona ta'e mata'imata, ma ta'e ma talepe le pa'u o le pine.O le iʻuga, o le struts e tuʻuina atu le malosi ma taimi mai le stabilizer i le tino ma i le isi itu e sili atu ona leaga, pe a gaoioi le taavale, latou te tuʻituʻi, ma aemaise lava tulaga faigata e mafai ona latou paʻu ma masani ona faʻalavelaveina le gaioiga o le chassis.Afai e iai fa'ailoga o le fa'aletonu, e tatau ona sui fata.

Mo le suitulaga, e tatau ona e ave le tootoo o stabilizers naʻo na ituaiga ma faʻamaumauga numera na faʻapipiʻiina i totonu o le taavale e le kamupanī (aemaise lava mo taʻavale i lalo o le faʻamaonia - mo i latou e le taliaina), pe faʻatagaina e avea ma analogues.E tatau ona manatua o fata e le gata i luma ma tua, ae o nisi taimi e eseese i le itu o le faʻapipiʻi - taumatau ma le agavale.E masani lava, e faʻatau vave atu laʻau ma seti talafeagai o faʻamau ma faʻamau, ae i nisi tulaga e tatau ona e faʻatau ni nati ma fufulu - e tatau ona vaʻaia muamua.

E manaʻomia le sui o laʻau o le stabilizers e tusa ai ma faʻatonuga toe faʻaleleia mo se faʻataʻitaʻiga taʻavale faapitoa.Ae i se tulaga lautele, o lenei galuega e manaʻomia ni nai gaioiga faigofie:
1. Taofi le taavale, togi i luga le itu lea e sui ai le vaega;
2. Aveese le uili;
3. Liliu le nati o le fa'amauina o le vaega pito i luga o le tui i le mea e te'i ai;
4. Liliu le nati o le faʻapipiʻi o le pito i lalo o le tootoo i le tootoo o le SPU;
5. Aveese le tui, faʻamama le nofoaga o loʻo faʻapipiʻiina ai;
6. Fa'apipi'i se tui fou;
7. Fausia i le faasologa faafeagai.

A fa'apipi'i se fata fou ma se pine fa'amau, e tatau ona e fa'apipi'i lelei le fa'amau e ala i le fa'apipi'i uma o fa'alava ma pa'u pa'u i se fa'atonuga.Ma o le faʻamalosiina o nati i tulaga uma e tatau ona faia i le malosi e fautuaina e le faʻatonuga - o le a taofia ai le faʻamalosi faʻafuaseʻi o le nati poʻo, i se isi itu, faʻaleagaina o vaega ona o le faʻamalosi tele.

E tatau ona maitauina a maeʻa ona faʻapipiʻi le fata fetuutuunai, e tatau ona fetuunai lona umi e tusa ai ma faatonuga.E le gata i lea, o nisi taimi pe a uma ona sui le la'au o le SPU, atonu e mana'omia le fetuuna'i o le camber ma le convergence o uili o le taavale.

Afai o le Nissan stabilizer strut e filifilia ma suia sa'o, o le a toe maua le mautu o le taavale ma o le a lagona le mautinoa e oo lava i tulaga faigata auala.


Taimi meli: Me-06-2023