Pallet maneta mo le teuina o mea faʻapipiʻi: meafaigaluega - i taimi uma

poddon_magnitnyj_5

O siu, fa'amau ma nati o lo'o fa'ata'atia i luga o le laulau po'o totonu o se koneteina palasitika e faigofie ona leiloa ma fa'aleagaina.O lenei faʻafitauli i le teuina le tumau o meafaigaluega e foia e pallets mageta.Faitau uma e uiga i nei masini, o latou ituaiga, mamanu ma masini, faʻapea foʻi ma le filifilia ma le faʻaogaina o pallets i lenei tusiga.

Fa'amoemoega o le fata fa'amaneta mo le teuina o mea fa'amau

Pallet maneta mo le teuina o mea faʻapipiʻi o meafaigaluega faʻapitoa mo le teuina o mea faʻapipiʻi uʻamea (meafaigaluega), faia i foliga o se pallet o le tasi foliga poʻo le isi ma maneta o loʻo i lalo.

Pe a faia le toe faʻaleleia, faʻamavaeina ma le faʻapotopotoga galuega, ma i isi tulaga, e masani ona manaʻomia le teuina mo se taimi le tumau faʻamau - sikulima, faʻamau, nati, fufulu, puipui laiti ma isi vaega uʻamea.Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona faʻaaogaina pallets eseese ma pusa faʻafuaseʻi, peitaʻi, pe a faʻaumatia, e maualuga le avanoa e leiloa ma faʻaleagaina meafaigaluega.O lenei faʻafitauli e foia i le fesoasoani a masini faʻapitoa - pallets mageta mo le teuina o faʻamau.

Pallets maneta e tele ni galuega tauave:

● Taofi le tumau o meafaigaluega e faia i mea maneta;
● I totonu o pallets tetele - le mafai ona teuina mea e le tutusa i vaega eseese o le tasi pallet;
● Puipuia o le masaa ma le leiloa o mea fa'amau;
● I nisi tulaga, e mafai ona faʻapipiʻi le paleti i luga o elemene fausaga uʻamea ma teuina meafaigaluega i soʻo se tulaga talafeagai (faʻatasi ai ma slope).

Fata maneta mo le teuina o faʻamau o se masini faigofie e foia ai le tele o faʻafitauli i le taimi e tasi.Ona o latou uiga lelei, ua latou maua se nofoaga malosi i faleoloa toe faaleleia o taavale, faletaavale o taavale afi, i faleoloa faʻapotopotoga o pisinisi faʻapisinisi, ma isi. masini, latou mamanu ma foliga.

poddon_magnitnyj_1

Pallet maneta o se fofo faigofie mo le teuina le tumau o faʻamau

poddon_magnitnyj_4

O mea totino o le paleti e tuʻuina atu e fufulu mageta o loʻo i le pito i laloW

Ituaiga, mamanu ma foliga o pale maneta

I le faʻatulagaina, o pallets uma i luga o le maketi e tutusa.O le faʻavae o le masini o se pusa uamea faʻamaufaʻailogaina (bowl) o se tasi foliga poʻo se isi, i lalo o le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina se tasi pe sili atu mama mama poʻo maneta lapotopoto ma se pu i le ogatotonu (washers).E mafai ona fa'apipi'i maneta e fa'aaoga ai sikulima fa'asaga i le pito i lalo ole ipu, po'o le kelu.O maneta mo le puipuiga mai le faaleagaina ua tapunia i palasitika poʻo uʻamea ufiufi, o mea faʻamaneta faʻapipiʻi faʻatasi i lenei auala e fai ma lagolago mo le paleti.

O le atigipusa e masani lava ona faia i le uʻamea maneta ina ia sili atu pe itiiti ifo foi vaega o loʻo teuina i le pito i lalo.O le ipu e iai se foliga faʻamalieina e aunoa ma ni tulimanu maʻai ma pito, e taofia ai meafaigaluega mai le pipii, faʻafaigofie ona galue ma le masini ma faʻateleina lona saogalemu.O le mamanu o le tane e mafai ona tuʻuina atu ai vaega fesoasoani eseese: itu au (faʻailoga i puipui faʻafeagai se lua i le pito i luga), itu, vaeluaga totonu ma isi.O le i ai o ia elemene e faʻateleina ai le faigofie o le faʻaogaina o le paleti, ma faʻateleina ai foi ona uiga faʻalelei.

O pallets maneta ua vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma foliga o le atigipusa (bowl) ma le numera o fufulu faʻapipiʻi i totonu.

E tusa ai ma foliga o le oloa, e iai:

  • lapotopoto;
  • Fa'afa'afa'afa.

I totonu o paleti lapotopoto, e naʻo le tasi le masini mageta e faʻapipiʻiina i le ogatotonu, o ia masini e tutusa ma se pesini laʻititi laʻititi.Pallets rectangular e mafai ona tasi, lua, tolu poʻo le fa fafie e tufatufa tutusa i lalo ole pito i lalo.Pallets faʻatasi ma le tasi, lua ma le tolu faʻaofuofu o loʻo i ai se ipu faʻalautele, o loʻo i lalo ifo maneta i le laina e tasi.O masini e fa maneta o loʻo i ai se foliga e latalata i le sikuea, o faʻamau maneta i lalo o lana ipu e faʻatulagaina i laina e lua (i tulimanu).

Pallets e iai fua i le va o le 100-365 mm i le itu tele, o latou maualuga e seasea sili atu i le 40-45 mm.Pallets lapotopoto e seasea maua le lautele e sili atu i le 160-170 mm.

 

 

poddon_magnitnyj_2

Fa'ata fa'amaneta foliga lapotopoto

poddon_magnitnyj_3

Fa'ato'a maneta fa'afa'afa'afa'a ma le tasi fa'amaneta tameaT

E fa'afefea ona filifili ma fa'aoga pallet maneta mo fa'amau

Pe a filifilia se pallet mageta, e tatau ona e amanaʻia le natura o le galuega o loʻo faia ma le ituaiga faʻamau (meafaigaluega) e manaʻomia ona teuina.Le faʻatinoina o galuega faʻatasi ma tamaʻi faʻamau (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a toe faʻaleleia pe faʻapipiʻi masini leitio, o nisi o masini taʻavale, masini eseese), o se paʻu lapotopoto poʻo le faʻataʻifaʻailoga laʻititi, e le tele se avanoa, e sili ona lelei.I se isi itu, pe a toe faʻaleleia se taavale i totonu o se faletaavale poʻo se fale faigaluega, i luga o laina faʻapotopotoga ma i isi tulaga e tatau ona e galue ai ma se numera tele o mea faʻapipiʻi tetele ma laiti, o pallets tetele e sili atu ona fetaui.

E le gata i lea, pe a faʻatau se masini, e tatau ona amanaʻia uiga faʻapitoa o le fale faigaluega.I totonu o avanoa faʻatapulaʻaina, e sili ona fetaui lelei pallets faʻaumiumi faʻaumiumi - faʻatasi ai ma se lautele laʻititi, latou te le faʻalavelave.Afai e lava le avanoa, ona fetaui uma ai lea o pallets lapotopoto ma rectangular ma maualalo le elongation.

O le faʻaogaina o le paleti e matua faigofie lava - naʻo le faʻapipiʻi i se nofoaga talafeagai ma gaugau meafaigaluega.Faʻafetai i maneta faʻapipiʻi, o vaega e le faʻafefe i le pito i lalo o le paleti pe a faʻapipiʻi ma ave, ma i nisi tulaga pe a paʻu mai se maualuga laʻititi.Afai e faʻatagaina tulaga, e mafai ona tuʻu le paʻu i luga o vaega uʻamea ( laulau, fata ma isi fausaga), o se taunuuga e tuʻu ai ma le saogalemu e aunoa ma le lamatiaga o le pa'ū.

Pe a galue ma se paleti, e tatau ona manatua o maneta e mamafa tele, o le pa'ū mai le masini e mafai ona afaina ai.E le gata i lea, o maneta e maʻaleʻale, o le faʻaaogaina le faʻaeteete o le paleti e mafai ona taʻe ai le taʻele ma faʻaleagaina o latou uiga.Afai e faʻaleagaina le maneta, e mafai ona suia (e pei ona uuina e se sikulima), ae atonu e iai ni faʻafitauli i le mauaina o le vaega talafeagai.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo ma le faʻaogaina tatau, o le pallet mageta o le a maua ai le fesoasoani lelei i le taimi o toe faʻaleleia, i luga o le laina faʻapotopotoga ma e oʻo lava i le olaga i aso faisoo.


Taimi meli: Iul-11-2023