Taufa'atasiga: lagolago uili faatuatuaina

I le tele o taʻavale uili, o uili o loʻo umia e se faʻamau e tu i luga o le axle e ala i bearings faʻapitoa.Faitau uma e uiga i hub bearings, o latou ituaiga o loʻo i ai nei, mamanu, foliga o le faʻaogaina ma le faʻaogaina, faʻapea foʻi ma le filifiliga saʻo ma le suia o nei vaega i le tusiga.

 

O le a le mea e ta'u o le hub bearing?

podshipnik_stupitsy_6

U'u fa'amau (u'u uili) - fa'atasiga i lalo o le ta'avale (ta'otoga uili) o ta'avale uili;O se taʻavale taʻavale o se tasi mamanu poʻo se isi, lea e maua ai le fesoʻotaʻiga, faʻaogaina ma le faʻaogaina saoloto o le uili i luga o le axle.

O se uili uili e faia ni galuega se tele:

● Faʻamautinoaina le avanoa e fesuiaʻi ai le 'au i luga o le axle (trunnion) faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o malosiaga faʻafefe;
● Feso'ota'iga fa'a-inisinia o le 'au fa'atasi ma le au (trunnion) po'o le 'au fa'auli;
● Fa'atotonugalemu o le fa'amau i luga o le axis;
● Tufatufaina o le radial ma lateral forces ma torques felauai mai le uili e ala i le hub i le axle ma le taofia o le taavale, ma i le itu faafeagai;
● Tu'u i lalo o le au o le axle - e le o uu le uili i luga o le au, ae o loʻo taoto i luga o le faʻataʻitaʻiga, ogalaau poʻo le axle beam.

E faʻaaogaina uili uili e faʻapipiʻi ai uili uma o taʻavale ma loli, pasi, taʻavale ma isi meafaigaluega, uili taʻavale o palakala o vasega taʻavale laiti (e masani lava i totonu o uili pito i tua e fesoʻotaʻi faʻatasi i axle shafts), faʻapea foʻi ma i le afi-uili o taavale o loʻo i ai le eletise eletise.O le fa'amaufa'ailoga e sili ona taua mo le ta'avale o le ta'avale, o le mea lea pe a iai ni fa'aletonu, e tatau ona sui.Ae aʻo leʻi faia se faʻatauga o se paʻu, e tatau ona malamalama i ona ituaiga, mamanu ma foliga.

Ituaiga, mamanu ma foliga o paʻu hub

O loʻo faʻaaogaina paʻu taʻavale e faʻapipiʻi ai pusa i luga o axles, lea, faʻatasi ai ma le malosi maualuga ma le faʻamaoni, e maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le malosi.I se tulaga lautele, o le mamanu o le faʻamau e faigofie: o mama nei e lua - fafo ma totonu - i le va o loʻo i ai se faasologa o elemene taʻavale o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pa (se mata e faia i le uʻamea poʻo le palasitika e faʻamautinoa ai le nofoaga saʻo o elemene taʻavale. ).O le avanoa i totonu e tumu i gaʻo, o va i le va o mama ua tapunia ma ufiufi e puipuia ai le gaʻo gaʻo ma faʻaleagaina totonu o le faʻamau.O le mamanu o ituaiga eseese o bearings e mafai ona eseese, e pei ona faamatalaina i lalo.

O paʻu uili e faʻavasegaina e tusa ai ma le mamanu ma le taʻavale elemene faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le faʻatonuga o le uta vaʻaia.

E tusa ai ma tino o le taamilosaga na faʻaaogaina, o bearings e:

● Polo - taʻavale e tupu i luga o polo uʻamea;
● Roller - taʻavale e faia i luga o taʻavale conical.

I le taimi lava e tasi, e tusa ai ma le nofoaga o elemene taʻavale, e vaevaeina bearings i ni vaega se lua:

● laina tasi;
● laina lua.

I le tulaga muamua, e tasi le laina o polo poʻo taʻavale i le va o mama, i le lona lua - lua laina taʻitasi.

E tusa ai ma le faʻatonuga masani o uta mo i latou, o paʻu o le hub e:

● Fa'aola-la'au;
● Fa'aa'oa'oga a le tagata lava ia.

O pa'u fa'afeso'ota'i tulimanu e mitiia le malosi o lo'o fa'asaga uma i luga o le axis (i luga o le radius) ma fa'atasi ai.O lenei mea e faʻamautinoa ai le faʻagaioiga masani o le ave, e tusa lava po o le a le natura o le feʻaveaʻi o uili - pe o le vibration i luga o le vaalele (pe a ave taavale i luga o auala e le tutusa), poʻo le vavaeeseina o le uili mai le axis longitudinal (liliu o le taʻavale. uili, uta i tua i luga o uili pe a manumalo i le alalaupapa poʻo le taʻavale ma se faʻataʻitaʻi, faʻalavelave i luga o uili, ma isi).

Ona o le mamanu, e faʻaogaina e le tagata lava ia le faʻaogaina o le faʻaogaina o le axle ma le hub, faʻaitiitia ai le malosi o le ofuina o vaega.

I le faʻatulagaina, o paʻu o ituaiga o loʻo talanoaina i luga e eseese.

Pisinisi fa'afeso'ota'i tulimanu tasi-laina tapepe.Latou te aofia ai ni mama se lua, i le va o loʻo faʻapipiʻiina ai taʻavale conical, vavae ese e se separator.O le totonugalemu o le faʻamau e tumu i gaʻo, e puipuia mai le faʻafefe ma le leakage e ala i se O-mama.O se vaega o lenei ituaiga e le mafai ona tuueseeseina.

Fa'aigoa polo fa'afeso'ota'i fa'ai'u lua laina ma fa'aoga fa'aoga-tagata.E aofia ai ni mama lautele se lua, i le va o laina e lua o polo o loʻo faʻafefeteina, vavaeeseina e se vavae masani.O le faʻaogaina e le tagata lava ia, ona o foliga faʻapitoa o totonu o totonu o mama, e mafai ai ona fesuiaʻi laina o polo e faʻatatau i le axle o le trunnion.O paʻu masani o lenei ituaiga e le mafai ona tuʻueseeseina, faʻaogaina e le tagata lava ia - e mafai ona le mafai ona tuʻueseese pe paʻu.

Pisinisi ta'avale feso'ota'i tulimanu lua-laina.E iai a latou mamanu e pei o le muamua.E masani lava, o taʻavale conical o laina taʻitasi o loʻo i ai se faʻatulagaga faʻata - o se vaega lautele o taʻavale i fafo.O lenei tulaga e faʻamautinoa ai le tufatufaina tutusa o uta ma le faʻaogaina o vaega.Bearings o lenei ituaiga e le mafai ona tuueseeseina.

Ma le mea mulimuli, ua vaevaeina uili uili i ni vaega se lua e tusa ai ma la latou mamanu:

● Pisinisi ta'ito'atasi;
● Bearings tu'ufa'atasia i le tasi iunite ma se fa'amau.

podshipnik_stupitsy_2

Nofoaga fa'atasi ma laina lua fa'atasi polo e fa'aogaina e ia lava fa'amau

O le ituaiga muamua o bearings masani, lea e mafai ona faʻapipiʻi ma faʻaumatia e aunoa ma le suiina o isi vaega mating.O le ituaiga lona lua o bearings ua tuʻufaʻatasia i totonu o le uili, o lea e le mafai ai ona sui ese.

 

Nofoaga fa'apipi'i ma le fa'aogaina o uili uili

Hub bearings ua vaevaeina i le tele o vaega e tusa ai ma nofoaga faʻapipiʻi ma faʻaoga:

● Fa'amauina o fa'amau o uili fa'ata'avale (fa'auta i luma ma ta'avale uma);
● Fa'amauina o fa'amau o uili fa'ata'ita'i (ta'avale ta'avale tua);
● Faʻamauina o faʻamau o uili e leʻi faʻataʻitaʻiina (taʻavale taʻavale luma, faʻapea foʻi ma taʻavale e fa faʻatasi ai ma lagolago e le o faʻataʻavaleina);
● Fa'amauina o mea e fa'aulu ai uili e le'i fa'atonutonuina (u'u tua ma ta'avale uma).

O nisi ituaiga o bearings e faʻaaogaina i ituaiga eseese o axles ma hubs:

● I totonu o le faʻaogaina o uili taʻavale taʻavale o taʻavale pasese - polo laina lua poʻo paʻu taʻavale;
● I totonu o le faʻaogaina o le taʻavale le pulea ma le faʻaaogaina o uili o taavale pasese - e lua laina polo poʻo paʻu taʻavale (i le tele o taʻavale faʻaonaponei), ma le lua paʻu tapered (i le tele o taavale o le vave faʻamalolo, e aofia ai le fale);
● I totonu o le faʻaogaina o uili uma o taʻavale uma ma le tua-uila taavale faʻatau pisinisi ma loli, pasi, taʻavale ma isi mea faigaluega (faʻatasi ai ma ni tuusaunoaga e seasea) o loʻo i ai ni paʻu tapuni se lua.

O le faʻapipiʻiina o bearings e faia i auala eseese.I uili pito i tua o taavale la'u pasese e ave ai le uili pito i luma, o lo'o fa'apipi'i le fa'alava i luga o le ogalaau, ma fa'apipi'i le fa'alava po'o le pa'u taofi i lona mama pito i fafo.O vaega tutusa o loli ma taʻavale uili tua e tutusa le mamanu, ae o iinei e lua bearings o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le axle.I luga o uili pito i luma o taavale la'u pasese, o lo'o fa'apipi'i le fa'amau i totonu o le fa'au'u, ma o lo'o fa'apipi'i le fa'amau i totonu o le mama.

podshipnik_stupitsy_3

Le mamanu o le faʻapotopotoga faʻapipiʻi o uili pito i tua o taʻavale taʻavale i luma

Mataupu o le filifilia, suia ma le tausiga o le u'amea

O paʻu uili e faʻatatau i uta maualuga, o lea e faigofie ai ona faʻavave vave ma gau.I tulaga o loʻo i ai se hum o bearings, o le faʻaogaina o le taʻavale e faʻaleagaina, o loʻo i ai se faʻalavelave le maalofia o le faʻaogaina ma le vevela o faʻapotopotoga o loʻo matauina, e tatau ona siaki ia bearings.Afai e maua ua masaesae pe gau, e tatau ona sui.

O fa'ailoga o ituaiga ma numera o fa'amaumauga sa fa'apipi'i muamua e tatau ona filifilia mo le sui.E le fautuaina le suia o le ituaiga uili, aua e mafai ona suia uiga o le chassis e le mafaamatalaina.E tatau ona gauai faʻapitoa i le filifiliga o paʻu faʻapipiʻi faʻapipiʻi taitoalua - i nisi tulaga e mafai ona suia tutoʻatasi o le tasi i le isi, i isi tulaga naʻo le sui faʻatasi e mafai.Ma afai e faʻaaogaina e le taʻavale faʻatasi ma paʻu tuʻufaʻatasia, e tatau ona e faʻatau le faʻapotopotoga faʻapotopotoga atoa - e le mafai ona suitulaga ese o bearings i totonu.

E tatau ona sui ma fetuutuuna'i pa'u uili e tusa ai ma faatonuga toe faaleleia mo lenei taavale (pasi, ta'avale), ma mulimuli ane e tatau ona faia le tausiga o faiga ua faamaoti mai i faatonuga mo nei iunite.Afai e te filifili e fai le suitulaga ia oe lava, e tatau ona e teuina i luga o se meafaigaluega faʻapitoa mo le oomiina ma le oomiina o bearings, a leai o le a le mafai lenei galuega.

Faatasi ai ma le filifilia lelei ma le suia, faʻapea foʻi ma le tausiga masani o uili uili, o le taʻavale o le taʻavale o le a galue masani i soʻo se tulaga mo le fiasefulu afe kilomita.


Taimi meli: Au-05-2023