Vala'au fa'avavevave: fa'anatinati vave ma fa'atuatuaina taofi ea

klapan_uskoritelnyj_1

O le pneumatic actuator o le faiga taofi e faigofie ma lelei i le faʻaogaina, ae ui i lea, o le umi umi o laina e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻatuai i le faʻaogaina o masini taofi o axles tua.O lenei faafitauli e foia e se iunite faapitoa - o le accelerator valve, o le masini ma le faagaoioiga o loo tuuto atu i lenei mataupu.

 

O le a le alatoto fa'avavevave?

O le accelerator valve (MC) o le vaega faʻatonutonu o le faʻapipiʻi faʻatasi ma se masini pneumatic.O se faʻapotopotoga faʻapipiʻi e tufatufaina atu le ea faʻamalosi e tafe i le va o elemene o le pneumatic system e tusa ai ma faiga faʻaogaina o taofi.

E lua ana galuega tauave a le Tulafono Laititi o Soligatulafono:

• Fa'aitiitiga o le taimi e tali atu ai le uili taofi o axles tua;
• Fa'aleleia le lelei o le paka ma fa'agata taofi.

O nei iunite o loʻo faʻapipiʻiina i loli ma pasi, e masani ona faʻaaogaina lenei iunite i luga o taavale toso ma semi-trailer.

 

Ituaiga o alatoto faavavevave

E mafai ona vaevaeina le kamupani pulega i ituaiga e tusa ai ma le faʻaogaina, auala o le pulega ma le faʻatulagaina.

E tusa ai ma le faʻaogaina o le Tulafono Faʻasalaga, e lua ituaiga:

  • Ia pulea le ta'amilosaga o le pakaga (manual) ma taofi taofi;
  • Le pulea o elemene o le pneumatic actuator o actuators o le faiga taofi autu o axles tua.

O le tele o taimi, o va'a fa'avavevave o lo'o aofia i totonu o le paka ma fa'agata fa'apolokalame faiga, o mea fa'atino o le fa'aputu malosi (EA) fa'atasi ma potu taofi.O le iunite e pulea le EA pneumatic circuit, e maua ai le tafe vave o le ea i le taimi o le taofi ma lona sapalai vave mai se pusa ea ese pe a aveese mai taofi.

E fa'aitiitiga fa'aoga fa'alava fa'avave e pulea ai taofi autu.I lenei tulaga, o le iunite o loʻo faʻatinoina vave le sapalai o le ea faʻapipiʻi mai se vaʻa ea ese i potu taofi i le taimi e taofi ai ma tafe toto i le taimi o le taofi.

E tusa ai ma le auala o le pulega, ua vaevaeina le Code Criminal Code i ni vaega tetele se lua:

• Pulea fa'aau;
• Pulea faaeletonika.

klapan_uskoritelnyj_4

Fa'aeletonika pulea fa'avave

O va'au fa'apolokalame fa'amalosi e sili ona faigofie ma fa'aoga lautele.E pulea i latou e ala i le suia o le mamafa o le ea e sau mai le autu poʻo le tusi tusi faʻamau.O valve fa'aeletoroni fa'aeletoroni o lo'o i ai valve solenoid, o lona fa'aogaina e pulea e se iunite fa'aeletoroni.O ia kamupani pulega o loʻo faʻaaogaina i taʻavale faʻatasi ai ma faiga faʻapitoa otometi (EBS ma isi).

E tusa ai ma le faatulagaga, ua vaevaeina foi le Code Criminal Code i ni vaega se lua:

• A aunoa ma ni vaega faaopoopo;
• Faatasi ai ma le avanoa e faʻapipiʻi ai se muffler.

I le kamupani pulega o le ituaiga lona lua, o loʻo tuʻuina atu se mauga mo le faʻapipiʻiina o se muffler - o se masini faʻapitoa e faʻaitiitia ai le pisapisao malosi o le ea toto.Ae ui i lea, o le faatinoga o ituaiga uma o valve e tutusa.

 

Fuafuaga ma mataupu faavae o le faagaoioiga o alatoto faavavevave

O le mea sili ona faigofie o le mamanu ma le faʻatinoina o le kamupani faʻafoe mo le faiga faʻapipiʻi auaunaga.E faʻavae i luga o se pusa uʻamea ma ni paipa se tolu, i totonu o loʻo i ai se piston ma vaʻa taʻavale e fesoʻotaʻi ma ala.Sei o tatou vaʻavaʻai totoʻa i le mamanu ma le faʻaogaina o lenei ituaiga kamupani pulega e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga lautele 16.3518010.

O le iunite e fesoʻotaʻi faʻapea: pine I - i le laina faʻatonutonu o le pneumatic system (mai le valve taofi autu), pine II - i le tagata e taliaina, pine III - i le laina taofi (i potu).O le valve e galue faigofie.I le taimi o le gaioiga o le taʻavale, o loʻo vaʻaia le maualalo o le mamafa i le laina faʻatonutonu, o lea e siitia ai le piston 1, tatala le valve faʻamalo 2 ma le laina taofi e ala atu i le laina III ma le ala 7 e fesoʻotaʻi atu i le ea, e faʻaumatia taofi. .Pe a taofi, o le mamafa i le laina faʻatonutonu ma le potu "A" faʻateleina, o le piston 1 e alu i lalo, o le valve 2 e faʻafesoʻotaʻi ma le nofoa 3 ma tuleia le alalaupapa 4, lea e mafua ai ona alu ese mai le nofoa. 5. O se taunuuga, o le pine II o loʻo fesoʻotaʻi atu i le potu "B" ma le pine III - o le ea mai le faʻafeiloaʻi e faʻatonuina i potu taofi, o le taʻavale e taofi.Pe a faʻaumatia, o le mamafa i le laina faʻatonutonu e pa'ū ma o mea na tutupu o loʻo faʻamatalaina i luga e matauina - o le laina taofi e fesoʻotaʻi atu i le ala 7 e ala i le pine III ma le ea mai le potu taofi e faʻamalo i le ea, o le taʻavale e faʻaumatia.

klapan_uskoritelnyj_6

Ole masini ole KAMAZ accelerator valve

O le pamu lima fa'a'apa'au e galue faigofie.O le faʻamalosiina o le tino i le lima e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le mamafa - i lalo o le aafiaga o lenei faʻamalosi, e matala le alavai faʻafefe (ma tumau le tapunia o le valve intake), o le ea poʻo le suauu i totonu e tuleia i totonu o le laina.Ona toe foi lea o le tino, ona o lona elasticity, i lona foliga muamua (faalautele), o le mamafa o loʻo i totonu e pa'ū ma faʻaititia i lalo ifo o le ea, tapunia le alavai faʻafefe, ma tatala le valve intake.E ulu atu le suauu i totonu o le pamu e ala i le alatoto o loʻo tatala, ma o le isi taimi e oomi ai le tino, e toe fai le taamilosaga.

O le kamupani pulega, ua mamanuina mo le "handbrake" ma le taofi faʻaagaga, e faʻatulagaina tutusa, ae e le o pulea e le alafaʻamalo taofi autu, ae o le faʻamalo taofi tusi ("handbrake").Sei o tatou mafaufau i le mataupu faavae o le faagaoioiga o lenei iunite i le faataitaiga o le iunite tutusa o taavale KAMAZ.O lona laina I e fesoʻotaʻi i le laina EA o taofi i tua, o le laina II e fesoʻotaʻi i le atemosifia, o le terminal III e fesoʻotaʻi ma le faʻafeiloaʻi, o le laina IV e fesoʻotaʻi i le laina o le valve taofi lima.A o alu le taavale, o le ea maualuga maualuga o loʻo tuʻuina atu i pine III ma IV (mai le tasi tagata e taliaina, o lea e tutusa le mamafa iinei), ae o le vaega o le pito i luga o le piston 3 e sili atu nai lo le pito i lalo, o lea. o lo'o i le tulaga pito i lalo.Ua tapunia le alavai 1, ma ua tatala le alalaupapa 4, o laina I ma le III e fesoʻotaʻi atu i le potu "A", ma ua tapunia le ea II - ua tuʻuina atu le ea faʻamalosi i le EA, o latou puna e faʻapipiʻi ma o le faiga ua disinhibited.

A tu'u le ta'avale i luga o le taofi paka po'o le taimi e fa'agaoioia ai le fa'agata fa'agata, e fa'aitiitia le mamafa i le IV terminal (o le ea e tafe mai le alavai lima), o le piston 3 e tula'i mai, matala le alavai fa'avevela, ma le fa'aoga. valve, i se isi itu, tapunia.O lenei mea e oʻo atu ai i le fesoʻotaʻiga o faʻamau I ma le II ma le vavaeeseina o laina I ma le III - o le ea mai le EA e faʻafefe i totonu o le ea, o vaipuna i totonu o loʻo faʻamalo ma taʻitaʻia ai le taʻavale.A aveese mai le taofi lima, e fa'asolosolo fa'agasolo i tua.

E mafai e kamupani fa'atekonolosi fa'atonu ona fa'agaoioi i le auala lava e tasi e pei ona fa'amatalaina i luga, pe fa'atonutonuina e se iunite fa'aeletoroni e tusa ai ma fa'ata'otoga algorithms.Ae i se tulaga lautele, latou te foia ia lava faafitauli e pei o pneumatically pulea valves.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le accelerator valve o loʻo faʻatinoina galuega a le relay - e pulea vaega o le pneumatic system mamao mai le vaʻa taofi autu poʻo le valve tusi, e puipuia ai le gau o le mamafa i laina uumi.O le mea lea e faʻamautinoa ai le faʻaogaina vave ma le faʻatuatuaina o taofi i tua o le taʻavale.

 

Fa'afitauli o le filifilia ma le toe fa'aleleia o le alatoto fa'avave

I le taimi o le faagaoioiga o le taavale, o le kamupani pulega, e pei o isi vaega o le pneumatic system, e aafia i ni uta taua, o lea e tatau ai ona asiasia i lea taimi ma lea taimi mo le faaleagaina, lega o le ea, ma isi.

Pe a sui, e tatau ona faʻapipiʻi iunite o na ituaiga ma faʻataʻitaʻiga e fautuaina e le taʻavale.Afai e faia se faaiuga e faʻapipiʻi analogues o le uluai valve, ona tatau lea ona fetaui le iunite fou i uiga muamua ma le faʻapipiʻiina.Faatasi ai ma isi uiga, e le mafai ona saʻo lelei le valve ma e le faʻamautinoaina le lelei o le faʻaogaina o le faiga faʻamalo.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo o le valve faʻavavevave ma le tausiga taimi, o le faʻaogaina o le taʻavale poʻo le pasi o le a galue faʻamaoni, e maua ai le faʻamafanafanaga talafeagai ma le saogalemu.


Taimi meli: Aukuso-21-2023